Реклама / Ads
4| 4200 |04.10.2014 НОВИНИ

53 разследвания се водят за купуване на гласове

.
архив
От началото на предизборната кампания до момента са образувани 53 досъдебни производства, две от тях – бързи. По Апелативни райони досъдебните производства са разпределени, както следва: - АП – София – 19 - АП – Пловдив – 8 - АП – Варна - 4 - АП – Бургас - 9 - АП – В. Търново - 13 Образуваните проверки са 324, а постановените откази – 210. Изпратените преписки на други органи по компетентност са 13. Това съобщиха от държавното обвинение.
 

 Прокуратурата е повдигнала обвинение на 45-годишен мъж от гр. Кнежа по чл. 167, ал. 2 от НК (склоняване към гласуване в полза на определена политическа партия). Районният съд на гр. Кнежа е постановил 6-месечна пробация за извършителя. Обвинения са повдигнати и на 62-годишна жена от Плевен по чл. 167, ал. 2 от НК (склоняване към гласуване в полза на определена политическа партия). Районният съд на гр. Плевен е постановил 1-годишна пробация за извършителя. На 2 и 3 октомври на територията на цялата страна са проведени специализирани полицейски действия срещу нарушения, касаещи избирателните права на гражданите. Работата на служителите на МВР е протекла под ръководството и съгласувано с Прокуратурата на Република България, допълват от пресцентъра на МВР. Действията са в изпълнение на разпорежданията на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов и издадена от главния секретар Светлозар Лазаров заповед. При извършените процесуално-следствени действия са иззети списъци, тетрадки, флаш памети с имена на хора, телефонни номера и адреси. В хода на проведените разпити пред съдия и оперативно-издирвателните действия са установени и лица, за които са събрани данни, че са получили парични суми за упражняване правото си на глас за конкретна политическа сила. Съставени над 930 предупредителни протокола по Закона за МВР. Националното междуведомствено звено между Прокуратурата, ДАНС и МВР продължава работата си, като сигнали за нарушения могат да се подават в прокуратурите по места и в районните полицейски управления.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6080 |25.08.2014 Симеонов и Каракачанов водят листата на „Патриотичен фронт“ . 17| 5884 |23.08.2014 Министър Бакалов: Има сигнал за купуване на гласове в София . 2| 6075 |19.08.2014 Изборен борд ще предотвратява купуването на гласове . 35| 5532 |19.08.2014 Премиерът: Разбита е първата група за купуване на гласове!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads