Реклама / Ads
18| 6546 |02.08.2011 НОВИНИ

60 багажа чезнат мистериозно от полет Амстердам - София

.
Четири дни (до понеделник) съдбата на куфарите е неизвестна.
 

Близо 60 багажа липсват мистериозно от полет по дестинацията Амстердам-София на 29 юли т. г. на авиокомпания “България ер”, алармираха “Труд” притеснени пасажери. За инцидента разказа читателката Виолета Цветкова, чиято племенница Мария Топчева-Хънтър е омъжена за англичанин и се е прибрала у дома за около месец. Младата майка се качва на самолета без съпруга си, с двете си деца - дъщеричката Майра на 4 г. и малкия Макс - на 9 м. Семейството излита на 29 юли сутринта от летище “Тийсайд” до гр. Мидълзбро. След час полет кацат в Амстердам. Там имат два часа престой, след което се прекачват на самолет на “България ер” . Полетът до София е под №FB462. Българският самолет обаче излита с час закъснение.

“Никой не ни обясни защо се бавим
. От един от пътниците - холандец, разбрах, че има проблем с товаренето. Въобще не ставаше дума за багаж. Той говореше с ирония за закъснението и каза, че знае само, че в България има хубаво кафе. Разговаряхме на английски и ми стана неудобно заради този гаф да спомена, че съм българка”, разказа г-жа Хънтър. Докато чакали да се качат на борда, видели на пистата количката с куфарите, там бил и техният багаж. “Даже Майра извика - мамо, ето ги нашите куфари. Видяхме ги. Но като се приземихме в София, ги нямаше. Потърпевша не съм само аз, а още близо 60 души, защото на контейнера в столичното летище от нашия самолет се въртяха само 6-7 багажа”, уточни г-жа Топчева. На летището им казали: “Ако не сте си получили багажа, значи не е бил натоварен в Амстердам. Направете рекламация.” След като подала жалба, г-жа Топчева получила рекламация №SOFFB 35246. Тя разчита с нея да бъдат намерени двата й куфара със стикери от Великобритания с номера 03522К 038309 и 03522К038297.

На следващия ден, 30 юли, Мария Топчева позвънила в “България ер”, за да се осведоми за съдбата на багажа. Служителка от компанията й отговорила, че ще пратят за куфарите в Амстердам малък самолет, тъй като “големият бил неизправен”. Едва след като лелята Виолета Цветкова заплашила, че ще сигнализират медиите, от компанията им отговорили, че пътниците имат право на компенсация от $ 50, без да обясняват на ден ли, за куфар ли става въпрос. “Сега как да убедя съпруга си да живеем в България”, чуди се младата жена. Бедата е, че в куфарите има сухо мляко изписано във Великобритания, което не се продава у нас, за един месец за бебето й. Дрешките на децата също са там и те сега са облечени с чужди. В изчезналите багажи има и важни бизнес документи. До 15 ч в понеделник младата майка не знаеше дали куфарите са намерени. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6240 |30.07.2011 С гориво от резерва гарантират полетите . 8| 5711 |02.06.2011 Изчезна мистериозно братът на Сокола . 0| 4743 |25.04.2011 Сигнал за бомба отложи полет Брюксел-София . 8| 6095 |29.03.2011 Мистериозно хранилище коси жителите на Нови хан?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads