Реклама / Ads
1| 4298 |11.02.2016 НОВИНИ

64 лв. е средната цена на консумирания ток от клиентите на ЧЕЗ през януари

.
Средната сметка за електроенергия за клиентите на ЧЕЗ за консумираната електроенергия през януари е 64 лева с ДДС, а средното потребление е 349 квтч. Фактурите обхващат новогодишните празници и двата периода с по-съществения застудявания през първата и третата седмица на януари. Данните за потреблението и средната сметка на обслужвана от ЧЕЗ територия в Западна България са аналогични с тези през миналия януари, когато средната консумация бе 346 квтч, а средната фактура бе 63 лв.
 

В сравнение с декември 2015 г. консумацията на клиентите на ЧЕЗ през януари е нараснала средно с 27.84%. Причината е рязкото падане на температурите – средно от 4.2 градуса по Целзий през декември 2015 г. до -0.7 градуса следващия месец. Това доведе до увеличение на средните фактури за клиентите на ЧЕЗ с 28% за консумираната ел. енергия през януари спрямо декември.

 

Консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток. Затова ЧЕЗ редовно призовава към разумно и отговорно потребление. За съжаление, процентът на домакинствата, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз. Това се отразява и върху стойността на месечните фактури през студените зимни месеци. Статистиката на ЧЕЗ показва, че през зимата консумацията на електроенергия на обслужваната от дружеството територия в Западна България традиционно отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември.

 

На клиентите, които срещат трудности при посрещане на разходите за електроенергия през отоплителния период, от няколко години ЧЕЗ предлага услугата „Персонален съветник“. Благодарение на продукта потребителите, които имат нужда от разсрочване на плащанията,  могат да получат индивидуален план за плащане на вноски, съобразно възможностите им. За да се възползват от услугата „Персонален съветник“, е необходимо да подадат заявление в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в Западна България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4211 |10.02.2016 Цената на газа пада с 20 на сто от април . 6| 4977 |02.02.2016 Следствието търси сценарий за дестабилизация, не пита за фактите по „Яневагейт “ . 7| 4447 |02.02.2016 Овчаров шикалкави за различната цена на горивата у нас . 54| 6684 |27.01.2016 Цветанов: Има сценарий за сваляне на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads