Реклама / Ads
4| 5159 |02.07.2007 НОВИНИ

64-ма от властта „забравили” да декларират доходите си за миналата година

.
64-ма висши държавни служители не са декларирали доходите си за миналата година, съобщи днес председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров. Сред неподалите декларации са зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев, 11 прокурори, шестима съдии, петима следователи, 10 представители на политически партии, 29 кметове и зам.-кметове.
 

Между нередовните декларатори са и отстранените от Висшия съдебен съвет прокурори от ВКП Ангел Илиев и Боян Тошев. Първият беше уволнен, защото проверка установи, че е забавял определени дела. Вторият пък беше временно отстранен от длъжност, тъй като е обвинен във взимане на подкуп. Имената на неспазилите закона са предадени за проверка на Националната агенция за приходите (НАП), за да се установи дали са си плащали данъците.

6694 са висшите държавни служители, задължени по закон да подадат декларации пред Сметната палата за имотното си състояние.

До края на октомври е срокът, в който одитната институция ще провери достоверността на декларираните данни, напомни Валери Димитров. При установени разминавания между декларираното и действителното състояние за над 10 000 лв. на висшите държавни служители ще се прави данъчна проверка.

За първи път Сметната палата публикува декларациите в интернет, като личните данни не са обявени. Над 2000 от всички задължени да декларират, сред които и премиерът Сергей Станишев, са уведомили ведомството на Димитров, че няма промени в доходите и имуществото им през 2006 г.

Междувременно стана известно, че шефът на Сметната палата проф. Валери Димиторв и главният прокурор Борис Велчев ще подпишат утре споразумение за сътрудничество между двете институции. То има за цел обмяна на информация и данни между Сметната палата и прокуратурата за незаконосъобразни нормативни актове, престъпления и действия, свързани с бюджетни кредити и други публични средства. Информационен обмен ще се извършва още и за корупцията и рисковите области. „ФН”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5450 |02.07.2007 София вече е Европа: Пускаш SMS и паркираш, пишат ти, ако закъснееш . 2| 5719 |02.07.2007 24 часа преди стачката броженията в "Пирогов" продължават, случаят с д-р Пенчев бил всеизвестен . 0| 5627 |02.07.2007 МОН качва оценките на седмокласниците на сайта си, в момента той "cannot be displayed " . 2| 6038 |01.07.2007 ВКР с нов шеф. Първата му задача - връщане на пияни миротворци от Босна и Херцеговина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads