Реклама / Ads
4| 4968 |26.08.2008 НОВИНИ

До 65 на сто е делът на сивия сектор във фризьорските услуги

.
Това каза председателят на Националната занаятчийска камара Рангел Чолаков. Той съобщи, че най-голям е нерегламентираният сектор при автосервизните услуги, където всеки седми - осми сервиз е незаконен.
 

В Европа делът на сивия сектор във фризьорството е най-голям във Франция - между 4 и 6 на сто.

Чолаков изрази надежда през 2013 г. в България сивият сектор не само във фризьорството, а във всички видове услуги, да бъде сведен под 10 на сто. За изсветляването на процеса ще съдействат предстоящи нормативни промени в 38 български закона след влизането в сила на две европейски директиви за взаимното признаване на квалификациите и за свободното движение на услуги.

По данни на Чолаков, в София има 1200 регистрирани фризьорски салона. Не е възможно при тази жестока конкуренция в бранша да има картелни споразумения за увеличаване на цените. Това каза Чолаков по повод излезлите информации през миналите дни за поскъпване на цените на фризьорските услуги и слуховете за картелни споразумения. Председателят на Националното сдружение на фризьорите Кръстю Капанов заяви, че няма основание за увеличение на цените на фризьорските услуги, защото за това е необходимо да има драстично увеличение на цените на материалите, с които работи браншът. Председателят на Националната организация на фризьорите и центровете за красота в България Милен Илиев прогнозирa преди дни, че от септември цените на фризьорските и козметичните услуги ще се увеличат три пъти заради цените на горивата и новите хигиенни изисквания.

Излиза, че Браншови организации на фирми от бизнеса за разкрасяване не са единодушни в това дали цените на тези услуги ще се увеличат.

От камарата съобщиха, че предстоят проверки във фризьорските салони в страната за наличие на регистрация по Закона за занаятите, за майсторско свидетелство, за данъчна регистрация. За нарушенията ще бъдат сезирани районните прокуратури. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10780 |26.08.2008 Хулиганите на пътя – санитари в реанимациите . 2| 5067 |26.08.2008 Дунав мост - Рубикона за Тошко Добрев . 11| 6527 |26.08.2008 Разкриха атентат срещу Барак Обама, 4-ма арестувани . 15| 4864 |26.08.2008 Опозицията бленува по събитията от 1997 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads