Реклама / Ads
4| 9503 |15.10.2018 НОВИНИ

7 месеца не започва разследване на свидетел срещу Иванчева и Петрова

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
На 23 март 2018 г., кметът на район ”Младост” Десислава Иванчева е изпратила до 7 РУ - СДВР и Прокуратурата сигнал за фалшификация на документи за строеж на предприемача Димитър Логофетов. Все още оригиналните документи не са получени от разследващите.
 

Пиарът на район Младост Петър Кърдижилов няколко пъти съобщава за случая и за подадените сигнали. Освен публикациите в медиите Фрогнюз разполага с писмата и сигналите.

 

В разговор на Петър Кърджилов с Десислава Иванчева при едно от последните свиждания в ареста той я пита какъв е бил повода заедно с Биляна Петрова да отидат на срещата с Дюлгеров в деня на ареста 17 април. Иванчева отговаря, че срещата е била поискана от Дюлгеров, за да обсъдят негово предложение относно един от най-проблемните строежи в Младост - този на Димитър Логофетов.

 

На 29 май Кърджилов е направил проверка по номера на сигнала на Иванчева в деловодството на община Младост. Тогава разбира, че зам.-началникът на 7 РПУ е изпратил писмо в отговор на сигнала ѝ на 18 април - денят непосредствено след ареста на Иванчева и Петрова. В писмото на  зам.-началникът на 7-мо РПУ Венелин Станков иска да бъдат представени оригиналите на подадените заявления за възможна документна измама. Станков иска още и длъжностно лице от районната администрация да се яви в сградата на 7 РПУ за снемане на сведение и предоставяне на справката и оригиналите на документите. От проверката на Кърджилов става ясно още, че и.д. кметът Владимир Клисуров не бил е известен за това писмо от секретарката Маргарита Стоянова, от която то е получено. И.д. кмета Клисуров е известен за кореспонденция и след като Кърджилов се консултира с него, прави разговор с посочения в писмото като лице за контакт от 7 РПУ инспектор Атанас Койчев. Тогава инспектор Койчев обяснява, че не е нужно да  се бърза с предаването на оригиналите, защото сигналът за евентуалната измама от страна на Логофетов бил пратен за становище до прокуратурата.

 

По думите на Специализираната прокуратура, предприемачът Димитър Логофетов е един от свидетелите им срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова и заради това Кърджилов на 5 юни завежда писмо до новоназначения от СОС за и.д. кмет Румен Русев, с копия до 7 РПУ и до главния прокурор Цацаров. В писмото се настоява Русев да предаде оригиналите на документите от Димитър Логофетов на полицията, като направи и снимки на самите фалшификации.

 

Според информация от деловодството на район Младост в края на юни по случая, с предаването на оригиналните документи е ангажиран юристът Йоан Андреев. Това е същият човек, който влезе в съдебната зала, за да връчи на Биляна Петрова заповедта от арх. Русев за уволнението ѝ. Той е и един от служителите в общината, който заявява, че ще вдигнат бунт, ако Кърджилов бъда избран за и.д. кмет на Младост, каквато беше волята на г-жа Иванчева.

 

Петър Кърджилов е потърсен по телефона от разследващ полицай Джамова, която го пита дали е свидетел на фалшифицираните документи на Логофетов. Отговорил е, че не ги е виждал лично и, че трябва да се разпитат за тях  Иванчева и Петрова, които в момента са в ареста в София. На въпрос дали разполагат вече с оригиналите на фалшифицираните документи Джмова отговаря, че все още оригиналите не са при тях.

 

Въпросите, който трябва да бъде зададен на 7 РПУ и прокуратурата са:

Защо близо вече седем месеца не започват проверка по този сигнал?

Опитват ли се да прикрият свидетел за "забавените преписки" на Специализираната прокуратура срещу Иванчева и Петрова?

Защо и.д. кметът Русев и юристът Андреев още не са предали оригиналите на фалшифицираните документи на полицията?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3770 |10.10.2018 Македония започва преговори с НАТО . 0| 3756 |08.10.2018 ЕК иска бързо разследване на убийството на Виктория от България . 3| 4152 |08.10.2018 Еврокомисарят по правосъдието следи разследването за убийството на Виктория Маринова . 0| 3571 |30.09.2018 ЧЕЗ започва проект за по-сигурно електрозахранване на Бистрица и Железница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads