Реклама / Ads
70| 8906 |03.03.2013 НОВИНИ

70 000 във Варна срeщу Кирил Йорданов и ТИМ

.
Десетки хиляди варненци коленичиха пред паметната плоча на Васил Левски в кв. "Чайка" и записаха славна страница в историята на града.
 

Межди 50 и 70 000 души са включилите се в митинга на 3 март. Протестиращите във Варна се върнаха пред сградата на общината. Хората скандират „Оставка”. Сградата на община Варна се пази от плътен кордон на полицията. На стълбите пред полицаите протестиращите разпънаха голям плакат – „Народът не преговаря”, отпред е и контейнер за смет със снимките на Кирил Йорданов, Борислав Гуцанов и Веселин Марешки. Един от протестиращите заяви, че борбата е - да има правила и тези, които са в общината, да са задължени да работят за хората, а не за организации и мафии.

До 17.00 часа днес тече акция по кръводаряване за самозапалилия се пред общината Пламен. Един от протестиращите носи на врата си електромер, под който има надпис – „Мартеница – електромер за здраве, безплатен ток и срещу народен гняв. Цена на шедьовъра – 100 киловата”.

Съобщено бе, че кметът на Варна Кирил Йорданов ще проведе утре съвещание с представители на протестиращите, на което ще се обсъждат мотивите за исканата му оставка.

Движението по бул. „Мария Луиза” в посока към Катедралата е блокирано. Десетки хиляди са гражданите, излезли на улицата.

Плакат с лика на кмета на Варна Кирил Йорданов бе замерян с яйца пред сградата на общината предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Хилядното множество скандира „Киро на боклука”, „Долу ТИМ”, „Мафия”, „Оставка” и обидни квалификации по адрес на кмета на Варна Кирил Йорданов. Издигнати са табели с надписи: „Йорданов в затвора заедно с всички от общинския съвет”, "Варна е ядосана, защото е анаТИМосана”, „Условната задача има предварителен отговор”, „Всички пенсии – най-малко 300 лева”.

Бе съобщено, че всеки, който иска да изкаже своето мнение, може да го направи в залата на Младежкия дом, където се помещава общественият съвет. Междувременно стана ясно, че бившият кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки е призовал всички общински съветници да подадат оставка.

С викове „Всеки ден ще е така до победата” завърши протестът във Варна. Движението по бул. „Мария Луиза” в района на община Варна вече се извършва нормално. Автомобили се пропускат и в двете посоки.

Накрая на протеста пред сградата на общината униформените служители на реда бяха повече, отколкото протестиращите. В 22-ия ден на протести във Варна десетки хиляди души изминаха разстоянието от община Варна, по бул. „Осми приморски полк” до паметника на Васил Левски на спирка Явор, по бул. „Васил Левски” и ул. „Отец Паисий”, бул. „Владислав Варненчик” и по бул. „Мария Луиза” обратно до общината. Въпреки напрежението сред хората на моменти не се стигна до ексцесии и сблъсъци. Маршрутът на протестното шествие бе променян в движение заради разногласия между някой от неформалните лидери на протестите в града. очаква се протестите да продължат и утре.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5680 |03.03.2013 Младенов: Варна има нужда от нов кмет и нова енергия . 10| 5948 |25.02.2013 Кирил Йорданов: Няма да подам оставка . 25| 6567 |24.02.2013 Варна: Не се поддавайте на завери! . 7| 5505 |24.02.2013 Дядо Кирил даде старт на изборите за патриарх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads