Реклама / Ads
1| 3880 |17.10.2018 НОВИНИ

До 72 часа изправят Северин пред Русенския съд

.
На 21-годишния Северин Красимиров трябва да бъдат повдигнати вече лично две обвинения - за изнасилване и за умишлено убийство по особено мъчителен нач
Северин Красимиров - заподозрян за убийството на Виктория Маринова, се очаква да бъде доведен днес в България с полет от Франкфурт. От летището със съдебна охрана той ще бъде откаран в следствения арест в Русе.
 

Северин ще пътува с граждански полет, съобщава БНР. Пътуването именно с граждански полет е обичайна процедура, включително и по финансови причинни, стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева.

 

Цачева увери, че са предприети мерки и че пътниците в самия полет няма да се чувстват застрашени. С ескорт отново на съдебна охрана Северин ще бъде откаран в ареста в Русе. Там той ще бъде настанен в килия с 4 кв.м и самостоятелен санитарен възел, в което  България увери германските власти, преди да допуснат екстрадицията му.

 

Северин даде показания пред съда в германския град Целе, в които заяви, че на 6 октомври е ударил Виктория, но не е искал да я убие, като категорично отрече да я е изнасилвал. Предстои разпит и от българските разследващи органи.

 

Трябва да бъдат назначени и допълнителни експертизи. Като особено важна се определя психиатричната експертиза, защото негови близки твърдят, че е умствено изостанал и че е приемал медикаменти. Експертите трябва да установят точно какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност.

 

След стигането му до Русе и искането на прокуратура да бъде оставен за постоянно в ареста следва Красимиров да бъде изправен до 72 часа пред Русенският окръжен съд.

 

Според думите на Цачева е необходим внимателен анализ преди да се пристъпи към ревизия на т. нар. "съкратена съдебна процедура", която беше коментирана около тежкото убийство в Русе. Тази процедура води до редуциране на наказанието за тежки престъпления, съобщава още БНР.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3969 |17.10.2018 Германия връща Северин Красимиров у нас днес . 4| 9891 |13.10.2018 Бившият съпруг на убитата Виктория: Народът да спре да мрънка, Северин е изверг . 3| 3582 |12.10.2018 Тече процедура по връщане на Северин . 4| 5673 |12.10.2018 Северин Красимиров не е признал убийство и изнасилване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads