Реклама / Ads
0| 4984 |17.05.2009 НОВИНИ

"8" скара популярно издание и царската партия

.
НДСВ да преименува партийния вестник, който се кани да стартира с марката „8”. За това настоя в декларация до медиите екипът на българското научно-популярно списание „8”.
 

Издателите на списанието, което излиза от декември 2008 г. , са изпратили възраженията си в писмо до лидера на партията Симеон Сакскобургготски и ръководителя на предизборния щаб на жълтата централа Мария Дивизиева.
Скандалът тръгна след публикации за намерението на НДСВ да печата предизборно издание, което напълно дублира името на списание, познато на медийния пазар..

Издателите на „8” изразяват безпокойство, че печатането на партиен вестник със същото име би могло да има нежелателни последици при осъществяване на маркетинговата стратегия на списанието, тъй като то е политически необвързана медия, а еднаквите марки биха могли да изпратят погрешни знаци към читателите им.

Марката „8” е заявена и е в процес на регистрация от есента на миналата година. Тя се налага чрез национални рекламни кампании, последната от които продължава и в момента. Списанието редовно се появява на билбордове в София и в големите градове на страната, в радио и телевизионни рекламни спотове, се казва още в декларацията.
„Нормално е, когато се стартира дейност, първо да се проучи дали избраната марка е свободна, както направихме ние. Ако НДВС бяха сторили същото, щяха да разберат, че „8” вече е заявена мярка и се ползва активно и то в същата сфера – печат” ,коментира главният редактор на „Осем” Ганета Сагова.

Списание „8” е единствено българско научно популярно списание. То се появи на пазара на 8 декември 2008 г. и се разпространява в цяла България. Въпреки кризата, за 5 месеца списанието е удвоило тиража си от 6000 на 12 000. От екипа на медиата се надяват НДСВ да прояви благоразумие и да преименува вестника си. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5199 |15.03.2009 Царската партия тръгва сама на изборна битка . 7| 6059 |23.02.2009 "Беднякът милионер" с 8 Оскара; Брад Пит - горчиво разочарован . 11| 4961 |15.07.2008 Царската партия първа внася искане за провеждане на референдум у нас . 4| 4858 |08.02.2008 4 пътни такси скараха управляващи и опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads