Реклама / Ads
25| 32947 |06.08.2015 НОВИНИ

80 гербаджии напускат Борисов

.
80 членове на ГЕРБ напускат партията с отворено писмо до премиера Бойко Борисов.
 
Eто писмото:

ДО
Г-н БОЙКО БОРИСОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О
От членове на Общинска организация на ПП ГЕРБ – Своге

Уважаеми г-н Борисов,

Ние, членовете на ПП ГЕРБ, част от Общинска организация град Своге, изразяваме с настоящото волята си ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО ЧЛЕНСТВОТО НИ В ПП ГЕРБ.
Като убедени демократи, хора с активна гражданска позиция, осъзнаващи отговорностите си като граждани на ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, се чувстваме принудени да подадем нашата оставка като членове на ПП ГЕРБ.

ГЕРБ НЕ Е САМО ИМЕ, ГЕРБ Е ИДЕЯ.

Тази идея е нашата идея.
Днес на прага на местните избори 2015 година осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е  грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.
Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за да бъде прокламирана политиката на ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност  и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.

Конкретно:

В Своге от години съществува конфликт между членовете на Управителния съвет, като представители на отделните териториални общности и кмета и общински ръководител - Жоро Радоев Цветков. Конфликт и нетърпимост между Общински съвет Своге, в т.ч. общинските съветници от квотата на ГЕРБ и кмета Жоро Цветков. Причините за конфликта са изцяло по вина на Цветков. Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и  документи, които не доведоха до никаква промяна.

Жоро Цветков приема функциите си на Общински ръководител като еднолично и едновластно управление, основано на принципа “власт и подчинение”. Той не зачита диалога, дадените му възможности да изрази себе си като провежда политика в защита и полза на гражданите и на община Своге чрез ситуационно дясната политика на ПП ГЕРБ. Той е изцяло фокусиран върху личния си интерес и амбицията да управлява на всяка цена. Резултатите са множество, но последните са особено показателни:
На проведеното на 17.06.2015 г. петдесет и седем от общо сто членове номинираха и подкрепиха кандидатурата на Георги Петков за участие в изборите за кмет на общината. Жоро Цветков получи 40 гласа. Последваха обидни манипулации и репресии срещу несъгласните. Георги Петков беше уволнен, вратата на офиса на партията заключена и техническия сътрудник Владислава Симеонова отстранена, ругана и заплашвана със саморазправа. Общинският ръководител Цветков открито заплашваше, че ще уволни всеки, който не гласува за него. Принуждаваше. Във форумите заваляха за пореден път обиди и клевети за предателства и продажби на гласове, обвинения за целенасочено разцепление. Личните нападки и клевети бяха безпрецедентни.

На 18.07.2015 година на регламентирано събрание за номинация на кандидатите за общински съветници, Жоро Цветков заяви, че му е наредено да не провежда събрание и отказа да ръководи такова. Отказа гласуване. Спазвайки Устава изчакахме и проведохме събранието, съгласно официалните документи и след щателна проверка на правото на  вот от всеки от присъстващите. Съставихме протокол.
От страна на Цветков беше извършен груб опит за манипулация на вота на събранието. В залата бяха доведени тридесет и седем кандидат- членове на партията, все още неодобрени от Изпълнителната комисия, които компрометираха гласуването. С малки изключения всички намиращи се в зависимост от Цветков – служители в общинска администрация, техни близки или такива, на които е обещана конкретна облага или пост.  Един от предложените кандидат за кметове е лице с няколко присъди.  

На среща, проведена в Централата на ПП ГЕРБ официално ни беше заявено, че номиниран за кандидат кмет на общината ще бъде Жоро Цветков.
Тези събития за нас водят до извода, че НЕ МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ да бъдем членове на Общинска организация, респективно на политическа партия, която допуска следното:
Погазване на принципа на доброволност за членуване.
Погазване на принципа за свобода на избора.
Незачитане на Конституцията на Р.България и Устава  и ценностите на ПП ГЕРБ, които сме приели.
Подмяна на вота ни.
Криминално поведение и натиск от страна на ръководителя на структурата.
Погазване на честта и достойнството ни.
В заключение, предвид на множеството следствени дела и такива с не малко граждани на Своге, Цветков доказва невъзможността си да носи отговорност за постъпките си и да се справи с каквато и да било ситуация, най-малко да спечели по законен начин предстоящите местни избори.

Ние отказваме да подкрепим такъв избор, такава политика и такъв несъмнен провал. Отказваме съучастие .

Настоящото е подкрепено с 80 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6190 |06.08.2015 П. Симеонов: Нормално е Борисов да казва, че лошите искат да го свалят преди избори . 3| 4490 |05.08.2015 Борисов се хвали с високи приходи . 35| 15357 |04.08.2015 Събраха бисерите на премиера Борисов в книга . 11| 6018 |04.08.2015 Ж. Бойчев: Не е нормално Борисов да протестира против себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads