Реклама / Ads
2| 4994 |05.08.2009 НОВИНИ

82 г. за убийците на Чората, видяха политика

.
Осъдените ченгета
Софийският военно-апелативен съд потвърди присъдите на петимата полицаи по делото Чората, стана ясно днес.
 

Преди време първата инстанция даде на Борислав Механджийски, Янко Граховски, Георги Калинков, Иво Иванов и Мирослав Писов общо 82 години затвор.
18 години затвор постанови съдът за Мирослав Писов, а Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков получиха по 16 години затвор.

После при обжалването изчезнаха данни от важна експертиза, която е правена от покойния професор Стойчо Раданов.  През март тази година съдът прие петорната експертиза по делото за убийството на Чората.

Ангел Димитров - Чората почина при задържането му по време на операция "Респект". Петима полицаи Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на 82 години затвор и над 150 000 лв. неимуществени щети. Отначало от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но после благодарение на чичо му беше направена втора експертиза, която доказа побоя. Веднага след това беше отстранено ръководството на благоевградската полиция.
"Не сме очаквали такива присъди, те са абсурдни и нселогични. Решението на съда е политическо и не е правно. Въздействието върху него идва от роднина на жертвата - проф. Людмил Георгиев и политически лица свързани с него". Това заяви за Frognews.bg Мирослав Писов. Според него последните две експертизи, направени от специалисти на ВМА безспорно даказали, че действията на полицаите нямат нищо общо със смърта на Чората. Така била отхвърлена и експертизата на покойния проф. Стойчо Раданов. Писов припомни, че хистологичните проби, въз основа на които Раданов е направил заключенията си изчезнали и не били открити.

Благоевградските полицаи ще обжалват присъдите. "Ще настояваме делото да се разсекрети, за да види обществото реално за какво става дума. Срещу нас няма нито едно доказателство", категоричен е Писов. Той разкри, че преди време пуснали жалба до Инспектората на ВСС, с настояване да се провери законността на действията по делото, но вместо разследване получили абсурдния отговор:"Няма данни за корупция!" Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5014 |05.05.2009 Спипаха убийците на 45 сватбари в Турция . 21| 5237 |26.01.2009 Искат ефективни присъди за убийците на Мартин Борилски . 1| 6073 |30.12.2007 Фотограф е заснел лицата на убийците на Беназир Бхуто . 4| 5708 |09.11.2007 90 години затвор за полицаите, убили Чората, на първо четене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads