Реклама / Ads
2| 3988 |13.12.2014 НОВИНИ

90 млн. лв. повече за социални дейности - това е заслуга на АБВ

.
Ние не сме пуснали заявка за членство в ПЕС, така че няма как да ни бъде отказано. Това е гнусна провокация, идваща от левите среди и насочена срещу АБВ.
 
Това каза в студиото на Нова телевизия Румен Петков от АБВ.

Да се лъже по този начин, че е отхвърлено членство на АБВ в ПЕС, без то да е искано, това създава лош имидж и на България, и на левицата, смята Петков.

Аз не знам защо истерията в БСП продължава и агресията е насочена към АБВ, а не към ГЕРБ или от който и да е. Докато БСП се държи по този начин отливът и разпадът ще продължава, каза още Румен Петков и допълни: На левицата е нужен друг тон.

За бюджета
За следващата година в републиканския бюджет са заложени 90 млн. лв. повече за социални дейности, в това число 12 млн. лв. за майките, плюс 1 млрд. по социални програми, които ще отидат за най-бедните хора, плюс повече от 500 хиляди остатък. Това са в много голяма степен заслуги на АБВ, заслуги на вицепремиера Ивайло Калфин, коментира Петков. Така той обоснова мнението си, че участието на АБВ в управлението вече е дало добри резултати. Петков обаче уточни, че това е нямало да се случи без изричното съгласие на министър-председателя Бойко Борисов.

Вторият човек в партията на Георги Първанов каза още, че от началото на кабинета досега от АВВ са съумели да преодолеят съпротивата на ГЕРБ за коледните надбавки за пенсионерите, както и че независимо от предварителните декларации, че ще бъдат замразени доходите, са постигнали много голям успех с повишаване на минималната работна заплата, първоначално с 20 лв., след това с 40 лв.

До договорките с управляващите се е стигнало само с аргументи, по никакъв начин с извиване на ръце, обясни Петков.

За скандала с френския посланик
Аз имам откровено лични симпатии към френския посланик, защото той е слънчев и усмихнат човек и смятам, че той обича България. Но все пак приемаме, че той защитава френските интереси тук.  

Вярното решение беше да отиде при министъра на правосъдието, при главния прокурор и да каже - вижте какво става.

Петков настоя за цялостна проверка на случая в Коиловци, в който бяха замесени служители на френски тайни служби в отговор на изказване на френския посланик за съдебната ни система. "След като е правосъдие, да е за всички", посочи по този повод Петков. По думите му, политици не бива да управляват съдебната система, а е необходима реформа.

Във връзка с настояването за оставка на Висшия съдебен съвет от миналата седмица, Петков коментира: "Най-лесно е да се иска оставката на ВСС, нека видим обаче какво са направили, има обявена обществена поръчка за нов софтуер при разпределение на делата."

За Петко Сертов
От сърце желая да го видим тук отново. Иска ми се да е така.
Прекалено много мистика се изписа, не искам да давам своя принос в това. Нямам информация, каза Петков. Той обаче посочи, че трябва да се види защо не са работили камерите на МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5124 |10.12.2014 Все повече хлапета отвлечени от родителите си . 7| 4437 |08.12.2014 Патриотите: Без повече председатели по културата . 2| 4254 |04.12.2014 Дончев: Да възстановим колкото може повече средства от ЕК . 0| 4082 |04.12.2014 Ипотеките водят до двойно повече разводи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads