Реклама / Ads
12| 6635 |15.02.2019 НОВИНИ

95-годишната Бонка се моли на Борисов: Обикновен човек сте, озаптете алчните строители

.
Баба Бонка
Г-н Борисов, вие сте обикновен човек. Озаптете алчните строители. Това моли 95-годишната баба Бонка в писмо до примиера Бойко Борисов, с което Фрог се сдоби. Възрастната жена е в паника, че на метри срещу блока й в столичния ж. к. ”Младост” е започнало строителство на нова сграда против всички правила. Ето какво споделя бабата, чието писмо вече е получено в МС:
 

До

г-н Бойко Борисов

Премиер на Република България

 

 

Уважаеми г-н Борисов,

 

Аз съм баба Бонка, на 95 години и живея в София, в бл. 3, в ж.к „Младост“ 1. Научих, че всеки момент, току под прозорците ни, ще се издигат нови блокове. Няколко щели да бъдат.

 

Когато Вие, г-н Борисов, бяхте кмет на София, спряхте проект за строителство точно на същото място и от тогава вярвам, че Вие знаете кое е справедливо и мислите за истинския живот на хората. И на още едно съседно място също спряхте нов блок – сега там е модерна детска площадка.


Това е домът ми за последните 50 години. Когато заживяхме тук, събрахме се съседите и засадихме дървета и те се превърнаха в малка, зелена горичка. От онези години до днес, тук се появиха блокове за още няколко хиляди човека.

 

Не знам дали ми е съдено да доживея до 100 години, но те никога вече няма да бъдат нито на тишина, нито сред малкото ни хубавата зеленина.          
Във входа до моя живеят две семейства с по три дечица и още три – с по две деца – от 16 апартамента 12 деца. Младите превърнаха тревата пред входовете на блока в китни градинки, дори магнолия израсна. Нали всички искаме тук да се раждат и да живеят млади хора и да обичат дома си и родината си.

 

Вие сте също и обикновен човек и за своите внуци не искате такъв шумен, мръсен и прашен живот. Не вярвам, че бихте ли искали Вашата майка да бъде подложена на такова страдание.

 

Моля Ви, г-н Борисов, потърсете някакво спасение в законите за хора като нас, които с нищо не заслужаваме животът ни да бъде съсипан от алчни строители, които крадат дори въздуха ни. 

 вярвам, че бихте искали старците, които днес живеем тук, да потънем в шум, прах и пред очите ни да се появят още сгради и този ад ще продължи с години. На повечето от нас няма да е съдено да доживеем нов миг на спокойствие.

 

 

Искрено Ваша,

 

Баба Бонка

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4862 |08.02.2019 Цветанов на Молитвената закуска-щрак Марийке на портрет на гърба на народа . 9| 6803 |03.02.2019 Цветанов и Нунев пак заминават на молитвената закуска на Тръмп в САЩ . 3| 4496 |16.01.2019 Ивайло Калфин: Несериозно е да молим ЕС да ни защити интересите след Брекзит . 6| 4286 |30.11.2018 Родители на моряк зоват: Молим Путин да пусне децата ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads