Реклама / Ads
0| 4487 |09.04.2016 НОВИНИ

Абрини оставил ДНК в апартамента на атентаторите от Брюксел

.
Мохамед Абрини
Белгийската федерална прокуратура официално потвърди ареста на един от заподозрените в атентатите в Париж от 13 ноември - Мохамед Абрини. Той е бил задържан в Брюксел заедно с още четирима души в рамките на разследването на нападенията в Париж и Брюксел.
 

31-годишният белгиец от марокански произход Мохамед Абрини е бил арестуван вчера следобед в брюкселската общита Андерлехт с още двама души.

Освен връзката му със Салах Абдеслам, един от главните заподозрени в нападенията от 13 ноември в Париж, разследващите проверяват дали той е третият човек от бомбените атентати в летището на Брюксел "Завентем" на 22 март, т.нар. "мъж с шапката", който се вижда на наблюдателните камери на летището в Брюксел заедно с двете камикадзета.

 

Мохамед Абрини е оставил пръстови отпечатъци и ДНК на различни места, включително в апартамента в Скарбек, откъдето са тръгнали нападателитена 22 март.

 

Абрини е оставил следи и в автомобила Рено Клио, който е бил използван при нападенията в Париж. Заедно със Салах Абдеслам той е наел апартамент в Алфорвил, в околностите на Париж, където са се укривали парижките нападатели.

Белгийската полиция е задържала и други двама души, един от които, Осама К. (според ТАСС пълното име е Осама Крайем), може да е човекът, който е видян на наблюдателни камери заедно с камикадзето от нападението в метрото в Брюксел, извършено малко след атентатите на брюкселското летище. Другият задържан е представен като Ерве Б. М.

 

Осама К., по-известен с името Наим ел Хамед, е бил превозен в кола, наета от Салах Абдеслам на 3 октомври в германския град Улм.

 

Разследването се стреми да установи дали той е човекът, заснет в търговски център да купува саковете, в които са били пренесени бомбите за двойния самоубийствен атентат на летището в Брюксел.

 

"Разследването продължава много активно", заяви говорителят на белгийската прокуратура Тиери Вертс, който добави, че на този етап не може да даде повече подробности заради протичащото разследване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4322 |18.11.2015 Мъж приютил в апартамента си заподозрени за парижките атаки . 0| 5040 |26.06.2015 Случаят с апартамента на Мустафа Карадайъ отива в прокуратурата . 0| 5063 |05.06.2015 Първо във Фрог: Само Светия синод не ме проверява, каза набеденият, че изоставил деца във Франция . 5| 5683 |25.03.2015 Рускинята Александра оставила предсмъртно писмо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads