Реклама / Ads
10| 6895 |01.02.2014 НОВИНИ

АБВ отиват на театър вместо на пленум

.
Азбукарите не приеха протегнатата ръка на соцлидера Сергей Станишев за "загърбване на личните пристрастия и политическата амбиция". Те няма да присъстват на днешното заседание на Националния съвет на БСП, пише в. "Стандарт".
 

"На театър съм с жена си, няма да ходя на "Позитано", заяви бившият вътрешен министър Румен Петков вчера. В отговор депутати от левицата се пошегуваха, че абевейците ще гледат куклен театър, защото пленумът започва от 14,00 часа, а по това време има само детски пиеси.

В четвъртък лидерът на БСП Сергей Станишев направи специално изявление и призова социалистите от АБВ да спрат с правенето на паралелна листа и да работят за победата на БСП на европейските избори.

"Аз не съм човек, който си мени мнението от днес за утре така, както го направиха колегите от "Позитано", които за една седмица излязоха с шест различни позиции. Случаят е приключен. Забравете". Това заяви президентът (2002-2012) Георги Първанов в отговор на призива на Станишев. "В понеделник ни изключиха, във вторник ни самоизключиха, в сряда продължиха напред, а в четвъртък ни призоваха. Трудно мога да направя прогноза в събота каква мисъл ще осени ръководството. Не мисля, че апелът на Станишев да отидем и да си побъбрим е чистосърдечен", отсече и Петков.

Ключови фигури от БСП обаче дадоха да се разбере, че на днешното заседание на Националния съвет на партията ще се вземе решение относно азбукарите. И ако Първанов и Петков не са в залата, то вероятно ще се гласува сваляне на политическото доверие на БСП от тях. Друго тълкувание на устава на партията допуска "прекратяване на членството". Бившият шеф на столичната организация на БСП
Румен Овчаров снощи заяви пред БТВ, че няма да подкрепи изключване от БСП на Първанов и Петков. "Проектът АБВ е битка не за евролистата, а за лидерството на БСП, защото Ивайло Калфин щеше да бъде евродепутат от листата на БСП, заяви Овчаров. "Първата ни задача бе изпълнена, дори с цената на компромиси - да свалим Бойко Борисов от власт. Втората задача е на евроизборите да направим така, че Борисов никога да не се върне на власт", отбеляза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5492 |23.01.2014 Мехмед Дикме: Парите за тютюн отиват при държачи на кухи квоти . 3| 4904 |17.01.2014 Дянков похарчил 19 млн. лв. за консултанти вместо за "пици" . 49| 8770 |02.01.2014 Божидар Димитров: Мозъците ни отиват в Англия, връщат ни пенсионери и алкохолици . 0| 4863 |20.12.2013 88 ранени при срутването на театър в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads