Реклама / Ads
1| 4451 |31.05.2017 НОВИНИ

Адемов: Няма секторна политика, която да не е свързана с демографията

.
Хасан Адемов
За съжаление безработицата, която е под средноевропейската в момента не води до увеличаване на заетостта. Проблемите със заетостта не са само в решаването на проблема с безработицата, а са комплексни. По думите му демографската политика обхваща всички секторни политики без изключение. Това каза председателят на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика Хасан Адемов по БНТ.
 

Адемов припомни, че тази предизборна кампания за последните парламентарни избори е преминала под знака на социалните ангажименти и социалните обещания. Това не е случайно, защото очакванията на българските избиратели са в посока на това да бъдат увеличени доходите и по някакъв начин да се опитаме да догоним средноевропейските нива, ако не реалните доходи в ЕС.

 

Той поясни, че за разлика от другите политически сили от ДПС са наблегнали на 2 акцента в предизборната платформа: политиката на доходите и демографската политика.

 

"Ние не разчитаме на чудеса в политиката по доходите, а разчитаме на реален ръст на икономиката, на реален ръст на БВП, на производителността на труда. От там подобряване на конкурентноспособността, една работна сила, която да е в добра кондиция от гледна точка на квалификация, на способности, на възможности за реализация на труда и не на последно място образователна система, която да дава адекватен образователен продукт".

 

Според доклада на БАН, оповестен наскоро за съжаление безработицата, която е под средноевропейската в момента не води до увеличаване на заетостта. Нещо повече през 2016-та година броят на заетите, според този доклад е намален с 19 хиляди български работници и служители, което означава, че проблемите не са само и единствено в решаването на проблема с безработицата, а са комплексни. Не случайно демографската политика може да бъде дефинирана като хоризонтална политика, обхваща всички секторни политики без изключение в това число и туризма. "Няма секторна политика, която да не е свързана с демографията", заяви Адемов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5337 |29.05.2017 Дончев: ГЕРБ няма да поема грешките на партньорите си . 0| 3984 |29.05.2017 Министър Петров към БЛС: Няма да налагаме решения, а ще ги търсим заедно . 1| 3997 |29.05.2017 Експерти: С нашия растеж няма да догоним ЕС още 30 г. . 1| 4650 |29.05.2017 Експерти: Борисов няма да плати голяма цена за коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads