Реклама / Ads
16| 8252 |19.08.2020 НОВИНИ

Адв. Албена Белянова: Отстраняването на Горанов от Борисов е Пунта Мара

.
Източник: БГНЕС
Влади Горанов става консултант чрез новоучреденото от него еднолично търговско дружество с ограничена отговорност. Формално не той, а юридическото лице ще предоставя конкултанските услуги. В една нормална държава това би било явно заобикаляне на разпоредбите на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество относно ограниченията след освобождаване от висша публична длъжност. В България обаче няма да има кой да го накаже.
 

Нормално би било и да назначи в новоучреденото дружество и тези, с които управляваше в Министерството на финансите и в подчинените му интституции – НАП, Агенция „Митници“, АДФИ, ДКХ, АОП, ИА “Одит на средствата от европейския съюз“, а не те да продължават да управляват от негово име, но за наша сметка. Сега отстраняването му от Борисов е Пунта Мара.

 

Не, че не е ясно, но е добре да се знае, за да няма само „усещания“ за свързаност.

 

Нормално би било да привлече и като част от консултантския си екип и поне трима членове на КФН, един от които „девойката“, на която е давал ценни указания (също абсурдно в една нормална държава след пропуснатите и от нея да бъдат събрани 500 000 000 лева от такси за хазартна дейност).

 

Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
Ограничения след освобождаване от висша публична длъжност
Чл. 68. (1) Лице, което е заемало висша публична длъжност, няма право в продължение на една година от освобождаването му от длъжност да сключва трудови договори, договори за консултантски услуги или други договори за изпълнение на ръководни или контролни функции с търговските дружества, едноличните търговци, кооперациите или юридическите лица с нестопанска цел, по отношение на които в последната една година от изпълнението на правомощията или задълженията си по служба е осъществявало действия по разпореждане, регулиране или контрол или е сключвало договори с тях, както и да е съдружник, да притежава дялове или акции, да е управител или член на орган на управление или контрол на такива търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел.


(2) Ограниченията се прилагат и за търговските дружества, свързани с дружествата по ал. 1.

 

Чл. 69. (1) Лице, заемало висша публична длъжност, което в последната една година от изпълнението на правомощията или задълженията си по служба е участвало в провеждането на процедури за обществени поръчки или в процедури, свързани с предоставяне на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската държава, няма право в продължение на една година от освобождаването си от длъжност да участва или да представлява физическо или юридическо лице в такива процедури пред институцията, в която е заемало длъжността, или пред контролирано от нея юридическо лице.


(2) Забраната за участие в процедури за обществени поръчки или в процедури, свързани с предоставяне на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската държава, се прилага и за юридическо лице, в което лицето по ал. 1 е станало съдружник, притежава дялове или е управител или член на орган на управление или контрол след освобождаването му от длъжност.

 

МУТРИ, ВЪН!
ОСТАВКА!

 

Адв. Албена Белянова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6047 |19.08.2020 Албена Белянова: Моля да се поинтересувате какво не направиха властимащите по проблема с насилието над жени . 52| 10445 |18.08.2020 Адв. Албена Белянова: МВР е дадено на концесия от Борисов на Пеевски и сие . 28| 10846 |15.08.2020 Адв. Албена Белянова: Браво! Смела и достойна постъпка на ТРОЛ-ГЕРБ и ЖЕНИ-ГЕРБ . 11| 7986 |13.08.2020 Албена Белянова: Мястото на нерегистриралите се днес “народни представители” е в Зайчарника на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads