Реклама / Ads
17| 10244 |21.04.2019 НОВИНИ

Адв. В. Дончев за „АпартаментГейт“: Главен отговорник е министърът на финансите

.
Адвокат Владимир Дончев
Главният отговорник е финансовият министър, който знаейки тази практика, отдавна трябваше да предложи изменение на закона. Тъй като и той до някаква степен е ангажиран в този скандал, може да си направим изводите защо върхушката в момента, която управлява страната, и тези, които са управлявали преди това, не го правят. Промяната зависи от политиците, защото само те могат да променят правилата и законите.
 

Това заяви юристът и бивш депутат от НДСВ Владимир Дончев в предаването „120 минути“ по бТВ.

 

Изводът от тези скандали е, че те ще приключат, когато да влезеш в политиката и да се занимаваш с политика стане непривлекателна перспектива. Въпрос на лични и морални устои е да издържиш на властта. Въпросът с интегритета е най-важното  нещо, което партиите трябва да проверяват, особено когато правят листите си.

 

Скандалът е полезен, защото има очистващ ефект и превантивен ефект. Ще накарат следващите, които смятат да се занимават с политика или да останат в политиката, да имат едно наум и да си направят ясна сметка, че така не може и така не бива, аргументира се той. Обратният ефект е че може избирателите да се отвратят и изморят и да не отидат до урните на предстоящите избори.

 

Като адвокат, който повече от 30 години се занимава с недвижими имоти Дончев коментира, че е публична тайна, че хората минават сделките си на по-ниски цени. Но по думите му трябва да се прави разлика между обикновен човек, който продава гарсониерата си и иска да си спести  80-100 лева  данък, което е укоримо и хората във властта, където става въпрос за огромни суми, които се дължат към фиска.

 

Скандалът имаме ефектът на доминото и докато не паднат всички плочки, играта не спира. Излизат сделки на управляващите, на опозицията, на магистрати, на всички.

 

Хората са уморени от тези скандали, но нещо в тях трепва, защото хората разбират за какво става дума. Ако им говориш за прехвърлянето на акциите на ТЕЦ-Варна на Доган няма да разберат за какво става въпрос, но всеки има жилище, панелка или друго.

 

Според адв. Дончев един главен европрокурор ще промени нещата. Той даде пример с подалия оставка зам.-министър, който е „бъркал точно в кацата с еврофондовете“.

Очаквам още неприятности за българската върхушка, прогнозира Дончев.

 

Той обърна внимание, на това, че не трябва да се прехвърлят нещата към българската народопсихология и да се определя като злоба или завист реакцията на хората. По думите му отговорността е изцяло на политиците, защото трупането на тераси и апартаменти е патология, която се вижда при хората с власт.

 

Очаквам ниска избирателна активност. Докато не се променят правилата, и не се приемат истински и ясни правила, до тогава българският гражданин ще бъде отвратен и няма да иска да гласува, каза в края на разговора адв. Дончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5658 |17.04.2019 Вицепремиерът Т. Дончев за ”апартаментгейт: Един политик без доверие е нула . 8| 13305 |12.04.2019 Владо Дончев: Пеевски и Доган работеха в удивителен синхрон с Цветанов . 6| 10502 |04.04.2019 Береану: Бонер се оттегля в полза на Кьовеши за главен прокурор на ЕС . 0| 3946 |25.03.2019 Борисов на среща с турския главен прокурор заради терористичните заплахи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads