Реклама / Ads
2| 7403 |02.08.2017 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за Фрог: Безпринципен бъркоч е новият антикорупционен орган

.
адвокат Михаил Екимджиев
Новият единен антикорупционен орган, който бе наречен Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, е обречен на неуспех. За това има логически, политически, юридически и исторически аргументи. Това заяви в интервю за Фрог нюз адв. Михаил Екимджиев.
 

Механично са събрани на едно място корумпирани структури, които са доказали неефективността си, без да бъде променен техният персонален състав.

 

КОНПИ, Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, специализираните звена в Сметната палата и в ДАНС – всички те нищо съществено не са свършили през последните години.

 

Законодателят и зам.-министърът на правосъдието, представил законопроекта, не дават и не могат дадат отговор защо смятат, че като ги съберат на едно място и се получи жаргонно казано един безпринципен бъркоч, тези институции ще заработят по-ефикасно. Очевидният отговор е, че те не са обединени, за да громят корупцията, а да служат на властта за саморазправа с неудобните, както го правеха Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, КФН, както и сега го прави прокуратурата.

 

Тези институции са напълнени с хора, които са политически назначения, които са корумпирани или некадърни. Знаем как в тези комисии се назначават партийни протежета или по шуробаджанашки принцип абсолютно неподходящи, некадърни, но покорни и безпринципни хора. За да проработи единният антикорупционен орган, той трябва да е нов. В него трябва да влязат съвършено нови хора с гаранции за техния интегритет и професионализъм. Вместо това в новата комисия са набутани хора, доказали политическата си покорност и зависимост.

 

Четете утре, 3 август всичко какво каза адв. Михаил Екемджиев в рубриката Интервю.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 18945 |01.08.2017 Само във Фрог: Разжалваха видни кадри на КОЙ в МВР . 8| 8647 |31.07.2017 М. Андреев пред Фрог: Решетников нареди на Борисов да загуби президентските избори . 8| 19586 |28.07.2017 Само във Фрог: МВР проспало предсмъртно писмо на ”убития” в Пловдив . 0| 6676 |28.07.2017 Само във Фрог: Опонент на Румен Радев го атакува в Комисията по дискриминация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads