Реклама / Ads
24| 5340 |27.01.2016 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за Фрог: ГЕРБ и РБ вдигат пушилка с ВСС, за да смекчат доклада на ЕК

.
адв. Михаил Екимджиев
ЕК никога не е давала толкова негативна оценка нито за прокуратурата, нито за ВСС. Основната критика на доклада на ЕК е насочена към провала на държавата в борбата с корупцията и в борбата с организираната престъпност. Единственият орган в България, който отговаря за тази борба, е прокуратурата. Така че тази критика е директно адресирана към нея и към главния прокурор – като лице, от което зависи начинът на функциониране, стратегията и приоритетите на тази институция. Това коментира за Фрог адвокат Михаил Екимджиев.
 

Очевидно е, че заради некадърност, заради корупция, политически влияния и обвързаности главният прокурор не се справя с ръководенето на прокуратурата. При  тази очевидност няма причина ние да гледаме неговото несправяне и да търпим вредите от него още 2-3 г.

 

Реакцията на представители на различни политически сили, главно ГЕРБ и Реформаторския блок за оставка на ВСС, не е принципна. Това е кризисен пиар, пушилка, която цели да замаскира и омаловажи основната критика на доклада на ЕК, която е насочена пак повтарям към прокуратурата и главния прокурор. В никакъв случай не искам думите ми да се тълкуват като защита на ВСС, а напротив. В този съдебен орган има едно прокорупционно мнозинство от марионетки, които системно прокарват политически и корпоративни интереси в съдебната система. Те са дълбинно дискредитирани отдавна. Логичен е въпросът защо същите тези политици, които сега искат оставката на ВСС, преди по-малко от месец бетонираха точно същия му състав с преходните и заключителни разпоредби на Конституцията, в които се предвижда, че ВСС трябва да изкара мандата си. Какво пречеше тогава същото това парламентарно мнозинство да приеме, че поради предстоящата трансформация на ВСС трябва да бъде прекратен мандатът му и да бъде избран нов ВСС?!  Какво толкова се случи във ВСС в последния месец, че тези хора промениха диаметрално позицията си – от върли защитници на ВСС преминаха към върли критици? Затова казвам, че това е театър, кризисен пиар, който цели да отклони вниманието от най-критикуваната институция от доклада – прокуратурата. За пръв път в прав текст се препоръчва независима проверка на прокуратурата, обръща внимание адв. Екимджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5503 |27.01.2016 Ф. Станев пред Фрог: Моят доклад би бил: Охоооо, кофти работа, много кофти! . 3| 4923 |26.01.2016 Каракачанов: ГЕРБ ни даде декларацията срещу ВСС в последния момент . 11| 4645 |26.01.2016 ГЕРБ и РБ призоваха ВСС да се саморазпусне . 10| 5641 |26.01.2016 Св. Филипов за Фрог: Чака ни радикализация с новия мюфтия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads