Реклама / Ads
17| 8327 |15.10.2020 НОВИНИ

Адв. Емил Георгиев: Пеевски доказа, че най-важно е да имаш главен прокурор

.
Делян Пеевски, Иван Гешев
Навремето Коце Маца каза, че “човек трябва да има добър адвокат, добър счетоводител и добър свещеник”. Днес Пеевски доказа, че най-важно е да си имаш добър главен прокурор.
 

Това написа адв. Емил Георгиев във Facebook.

 

Повод за краткия му, но ясен коментар е изказването на главния прокурор Иван Гешев от трибуната на Народното събрание днес по темата Делян Пеевски и КТБ.

 

"Мисля, че е депутат Делян Пеевски, нали така, не греша?... Доказателства по делото, за когото са събрани, са повдигнати обвинения. Никой прокурор не повдига обвинения по политическа преценка. Това може би се се случвало във други времена, в други режими ... За съжаление работим в демокрация... за съжаление на някого.", заяви Гешев.

 

Думите му бяха в отвоговор на един от въпросите, които получи в залата. Той  бе за разследването на случилото се с КТБ. Самият Гешев е прокурорът, чиито подпис стои под обвинителния акт от над 18 000  хиляди страници. Питането дойде от депутата от БСП Антон Кутев.  Той припомни, че още през 2014 г. бившият главен прокурор Сотир Цацаров споменава, че в материалите по делото КТБ има инициали ДП и ДП1. А срещу тях - изписани суми.

 

"Това е през 2014 г. Днес още не знаем ДП и ДП1 какво е, дали е Делян Пеевски. Време е да разберем. За този период нулите в декларациите му за публичност на имуществото се промениха.", заяви Кутев. 


"Всичко, което е получено като финансиране, е върнато на КТБ и това е факт по делото. Оттук нататък трябва да се каже, че предмет на разследването не са кредитополучателите. Престъпление, според мен, е това, което българският народ казва: "Чуждото прави човек щедър", каза още Гешев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 8710 |12.10.2020 Ден 96! Протестиращи предложиха Пеевски, Гешев и Борисов да гостуват заедно в ”Панорама” . 18| 6499 |10.10.2020 Румен Овчаров за конфликтите в БСП: БСП бе гумен печат, когато Станишев предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС . 7| 4832 |08.10.2020 Проф. Петър-Емил Митев: Има опасна делегитимация на институциите, това вещае опасна хаотизация . 27| 5733 |06.10.2020 Георг Георгиев: Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера в ЕП, претърпя фиаско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads