Реклама / Ads
3| 5843 |11.09.2019 НОВИНИ

Адв. Емил Георгиев: Протестите ще се запомнят

.
Георги Георгиев и Емил Георгиев
С това си действие днес, отказа да има контра протест, свинската медия потвърди, че „гостите“ вчера на протеста са техни хора. В движение промених обръщението си вчера на протеста след като видях „гостите“ на протеста. Разбирам тези зависими и несвободни хора, съжалявам ги или по-скоро имам някаква симпатия срещу тях. Казаха пред медии, че са взели пари за това.
 

Това заяви адвокат Емил Георгиев от „Правосъдие за всички“, който заедно с Георги Георгиев от Гражданско движение „БОЕЦ“ коментираха протестите в предаването "Честно казано с Люба Кулезиц" по телевизия Евроком.

 

Видя се, като вчера, така и днес, каква е целта на „гостите“  на този протест – определени медии, включително нацонални, да ги представят като участници в този протест. Имаше хора, които не се уплашиха, нормални хора, които бяха дошли наистина за протест. Полицията отказа да отдели тези хора от нас. Тя каза, че не сме ние хората, които да им казват как да си върши работата, защото те са твърдели, че са участници на протеста. Полицаите „подпалиха джапанките“ и отидоха далеч от тези хора, въпреки, че носеха жилетки с надпис „антиконфлкт полиция“. Реагираха слабо, когато ги помоли една жена, явно това бе нужно, каза адв. Георгиев.

 

Във връзка със сигнала за готвен преврат адв. Георгиев коментира, че след като е внесен сигнала и не е анонимен най-нормалното нещо на света е той да бъде проверен и прегледан от полицията или прокуратурата, в зависимост къде  е внесен. Запознат съм от медийни публикации за какво става въпрос. Би отнело час-два да се види несъстоятелността на този сигнал. Тук би трябвало нещата да приключат бързо с резолюция че няма достатъчно данни за престъпление. Това би се случило при нормални обстоятелства и ако нормални хора вършат тази работа, но очевидно нещата са други. Органите вероятно ще започнат да викат хора на разпити, да образуват досъдебно производство, да извършват претърсвания и изземвания, да запорират сметки.

 

Винаги има една прокуратура, но после ние плащаме обезщетенията. Докато няма съдебна фаза има почти отсъстващ контрол. България е осъждана многократно в ЕСПЧ и явно няма никакви намерения да се прекрати тази практика, въпреки, че това унищожава човешки животи. Чудно ми, че хората които ни гледат, които разбират, че има такива политици и след това трябва да гласуват биха ли дали гласа си за такива хора, които с цялата мощ могат да правят такива неща.

 

„Правосъдие за всеки“ не е съорганизатор на утрешния протест, дали наши симпатизанти ще се присъединят е тяхно решение. Няма да изоставим Георги. Много е важен призивът „Нас не ни е страх“. Ние няма да спрем с тези действия, освен с протестите и с всички други възможности, които законът ни позволява, ще държим отговорен президента за неговата роля при назначаването на главния прокурор, ще държим сметка и за изявлението на Урсула фон Дер Лайан и няма да я оставим да се изтъкне по търлъци по немски, няма да оставим онези, които пишат в свинските медии и унищожават животи.

 

Тези ли 3 хиляди човека, толкова твърдят те че са били, с качулки и с очила – това ли е подкрепата на Гешев, попита лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

 

Гражданите от вчера и от утре търсим демократични начини да променим нещо. Променихме тактиката за утре и от 15 часа ще започне безсрочен протест пред Съдебната палата. Исканията ни са оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев и сваляне на правителството, каза още той.

 

Капана в който се оказахме е в резултата на нашите действия. Те опитаха по всякакъв начин – имаше поредица от анонимни сигнали срещу Боец, има такива и срещу Бивол. Сега намериха лице, което да внесе изфабрикувания от прокуратурата сигнал. В сигнала се твърди, че Цветан Василев през БОЕЦ финансирал този протест. Това нещо се върти в тези „медии“ от година. Имаме толкова проверки, има ДАНС, имат финансова разузнаване и до сега не са намерили нищо, нито едно доказателство за обвързаност на БОЕЦ с който и да било олигарх или друг.

 

На прокуратурата й трябва повод. Медиите, които пуснаха това са действали под команда. Доказахме, че сигнала срещу Бивол е фалшив, но продължават проверките. Само преди няколко години Пеевски само посочи с пръст няколко човека, които искали да го убиват и те бяха арестувани.

 

В момента се гради алиби за това което може да случи утре, очакваме брутални провокации, дори кръвопролития. Формата на нашия протест предполагам, че ще провокира много повече управляващите. Всеки гражданин вече осъзнава, че може да бъде „сготвен“ и ударен.

 

Мисля, че ние правим следващите стъпки. Дълбоко вярвам, че докато мафията стои на върха, нищо не можем да променим. Заради това сме вързали двете искания – оставка на Гешев и отстраняване на правителството. София, Варна, Стара Загора, българите в чужбина също ни подкрепят. Моите белезници са техните белезници, аз ще им ги пазя временно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5529 |04.09.2019 Д-р Делян Георгиев: Трябва да възстановим връзките на район ”Изгрев” с посолството на Виетнам . 42| 18768 |01.09.2019 Георги Георгиев: НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава... . 0| 4430 |27.08.2019 Емил Георгиев: Над 120 са нерегламентираните сметища в страната . 0| 4058 |23.08.2019 Google деактивира над 200 канали в YouTube заради протестите в Хонгконг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads