Реклама / Ads
7| 10705 |20.11.2019 АКТУАЛНО

Адв. Генади Дишев: Иван Гешев олицетворява репресивния апарат на тази държава

.
Адвокат Генади Дишев
Най-страшното на този вид закана е това, че г-н Гешев олицетворява репресивния апарат на тази държава, заедно с репресивните служби и ДАНС. Когато този човек се изправи и ти каже „внимавай в картинката“, това е заплаха. Убеждението, че този избор е предрешен дава самочувствие на Иван Гешев.
 

Това каза адвокат Генади Дишев в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком. Припомняме, че  съпругата му, членът на ВСС Атанаска Дишева, по време на второто гласуване по процедурата за избор на главен прокурор бе заплашена от кандидата Иван Гешев, а след това съпругът й бе коментират от председателсващия заседанието министър на правосъдието Данаил Кирилов. Дишева е един от четиримата членове на ВСС, които гласуваха против Гешев

 

Адвокат Дишев определи като абсурдно и тъпо  това което се случи. Коментарът за партийната ми принадлежност прилича на израза „Нека да те обвинят за сестра ти, а ти обяснявай, че нямаш сестра“. Явно разбирането на г-н Данаил Кирилов за кариерно израстване минават през идеята за партийната принадлежност.

 

Не сме обсъждали със съпругата ми какво ще се случи, тя само ми каза какво смята да направи. Разбира се, че я подкрепих.

 

По моето впечатление, гледах случващото се във ВСС като юрист, не като съпруг, г-н Гешев даваше уклончиви отговори и се оплете в нещата, които не бяха по сценарий.

 

Във връзка със заплахата към Атанаска Дишева съпругът й завяи, че криворазбраното чувство за хумор може да се разбере различно."Г-н Гешев се изправя над нея в коридора, където няма камери, а не в залата. Тя бе негов основен противник, защото  аргументите и въпросите й предизвикаха тези реакции. Така както аз чувам думите му, те звучат като „затваряй си устата, напусни съдебната система“. Защо не прояви това чувство за хумор в залата, при въпросите? Направи го само когато каза на г-жа Керелска „Кажете какво да направя, за да ви направя щастлива?“, коментира още Дишев.

 

Далеч съм от мисълта да давам съвети на президента Румен Радев за назначаването на Иван Гешев. Който и избор да направи, той ще носи отговорността за това. Тези които гласуваха във ВСС също ще носят отговорност. Прави ли ви впечатление, че само имената на тези, които гласуваха против се споменават. Всички други останаха в някаква маса, която подкрепя процедурата.

 

Относно атаките, че семейството им живее неправомерно във  ведомствено жилище на ВСС, че трупат лихви от банкови влогове и имат имоти във Варна, Генади Дишев обясни, че банките обикновено  ви таксува, че държиш парите си в нея и не може да се говори за печалби от лихви.  Ведомственото жилище е дадено под наем на държавен служител по съответните правилника, според които са уредени наемите и ставките. „Това е една добра държавна политика, която пази държавните служители, от това да бъдат корумпирани – осигурява им нормални условия за живот, за да си вършат съвестно работата. Това правят много частни компании.“, каза още Дишев. 

По думите му, има празни такива жилища и не е вярно, че има недостиг. Той обясни, че семейството отдавна не живее там, но контролираните медии не ги интересува истината и допълни:  „Тях ги интересуват съмненията. Тях ги интересува защо някой живее някъде, за което може да бъде оплют.“

 

В съда е пълно с хора, които прилагат принципите си за право. Съдиите са добри, но системата е лоша. В прокуратурата вероятно е същото.  Разликата между съда и прокуратурата е начина на организация. Съдът се води от правото и върховенството на закона, прокуратурата е военизирана организация, в която главен вожд е главния прокурор.

 

Не знам как съпругата ми може да се предпази от такива нападки, защото не съм наказателен адвокат. Според мен тя прави най-правилното, основава се на закона и на истината, няма по-по силно от това.

 

В края на разговора Генади Дишев сподели, че бракът със съпругата му е повече от 30 години и смята за достойно  да се защитава истината.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 19490 |18.11.2019 Октай пред Фрог: Ако Борисов няма общо с избора на Иван Гешев, незабавно да уволни правосъдния министър . 13| 14878 |14.11.2019 Адв. К. Симеонов пред Фрог: Бруталното налагане на Иван Гешев напомня на времената от преди 10-ти ноември . 5| 13696 |06.11.2019 Разследване показа ”неоткрити” от Иван Гешев факти за ДП по ”Делото КТБ” /видео/ . 11| 5956 |28.09.2019 Разрешиха на Иванчева да участва в изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads