Реклама / Ads
8| 12213 |19.02.2017 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов: Независим прокурор може да повдигне обвинение на Борисов

.
Николай Хаджигенов
Един среднограмотен прокурор или поне малко независим може да повдигне обвинение на Бойко Борисов за каквото се сетите. Ако щете, може за нещата от последните дни на втория му мандат – може за това, че бе заобиколено цялото законодателство, за да може Борисов да кара джипа на горските. Това е емблематичен пример за злоупотреба с власт.
 
Това категорично заяви адв. Николай Хаджигенов в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Цветан Василев в последните си две интервюта за Би Ай Ти казва: „Аз плащах на правителсвото и на хората на Бойко“. Ето ви основание за стотина години решетки. Направи ми впечатление още нещо, което властта игнорира, което е белег, че е факт. По времето на правителството на Пламен Орешарски, когато тръгнаха да затварят КТБ, Цветан Василев си организира среща в Бойко Борисов, който тогава е никой, не е премиер и въпреки всичко Василев отива при него – защо. Ето, още един белег за политическа корупция – Цветан Василев знае, че Борисов е човекът и отива, въпреки че той не е премиер. Ако имаме истинска прокуратура, та дори и със съществуващото законодателство, то всички трябва да изгният в затвора“, подчерта още адв. Хаджигенов.

По думите му при подобни интервюта няма как политиците да участват в избори, а Борисов да казва, че е най-подготвеният премиер, а трябва да има разследване.

„Корупцията у нас е очевидна. Дори не е нужно да си наказателен юрист, за да видиш, че корупцията е повсеместна. У нас политическата корупция е начин на живот“, категоричен е защитникът.

„За да се случи драстична промяна, от каквато имаме нужда в България, трябва да има критична маса граждани. Уви, румънците и в това отношение са светлинни години преди нас. На тях не им пукаше от студовете и излязоха 500 хил. души навън и те ще постигнат целите си. В демократичните държави, когато правителството излезе от релсите и започне да работи за собствения си интерес, започне да се корумпира и спира да се грижи за правата на гражданите, те излизат на улицата и насила „спират трамвая“, т.е. карат правителството или да влезе в релси или да си замине и избират ново“, коментира адв. Хаджигенов.

„Всеки българин е затворен в собствената си черупка на дребното си ежедневие и примитивното си оцеляване във вида да има какво да ядат децата, както беше по времето на социализма, а мен това ме докарва до истеричен бяс, защото не води до нищо. Всъщност, за съжаление, българите си харесваме оковите и си ги носим вкъщи“, смята той.

Попитан защо главният прокурор повдигна обвинения на бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, но не и на техния шеф – премиера Бойко Борисов, адв. Хаджигенов каза, че Сотир Цацаров и Бойко Борисов са заедно и са основна част от модела #Кой.

„Всъщност това е моделът #Кой – политиците и контролът за законосъобразност върху тях в лицето на прокуратурата. А те са заедно от самото начало на прехода. Политиците си избират главен прокурор, който след това ги пази. Просто при Цацаров това придоби ужасяващи мащаби и стана очевидно“, подчерта защитникът.

По думите му главният прокурор ще пъде първият, който няма да изкара мандата си докрай, защото „хората няма да го изтърпят“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3916 |17.02.2017 Борисов се сети: Главният прокурор да се отчита пред НС на всеки три месеца . 2| 4163 |16.02.2017 Окончателно: 13 партии, 9 коалиции и 21 независими кандидати на изборите . 3| 4436 |14.02.2017 Байрактаров и още поне 19 са независимите кандидати за депутати . 1| 3620 |09.02.2017 Фандъкова дава „Топлофикация” на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads