Реклама / Ads
4| 9264 |27.06.2014 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов пред Фрог: Гл. прокурор говори, когато е заклещен в асансьора

.
Моят клиент Георги Христов е все още обвиняем за опит за убийство. Главният прокурор заяви, че ще прекрати делото срещу тримата, но имам опасения, че то може да бъде изпратено в Районна прокуратура, където да се преквалифицира в по-леко обвинение, заяви пред Фрог адвокат Николай Хаджигенов.
 

 

Защитникът не е виждал разрешението за обиска на КТБ. „Може да нямат предварително разрешение за обиск за КТБ и да са го направили както обикновено по неотложност и после да го валидират, ама в този случай не са го валидирали, така че може да няма разрешение”, коментира адвокатът.

 

Не съм съгласен с главния прокурор, който каза, че са грешка повдигнатите обвинения срещу Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев. Не приемам подобни извинения, защото това не е грешка, всичко бе целенасочено. Оттеглянето на протеста е не заради друго, а заради шума, който се вдигна, смята Хаджигенов.

 

Той също е убеден, че акцията по задържането на тримата обвиняеми е било със знанието на главния прокурор.

 

„Всички по случая мълчат. Казвам им: Дайте да видя постановлението. Отговорят ми: Няма го. Само като заклещят журналистите на асансьора главния прокурор, той процежда някакви неща”, допълва адвокатът.

 

Той коментира и казаното от съдия Димитрана Ангелова от Софийски градски съд, че "единствено установеното по делото от доказателствените източници е намерението на двама от обвиняемите да поставят в охранител на Пеевски техническо средство за наблюдение на движението му". "Това не се отнася до моя клиент Георги Христов. Но искам да отбележа, че тези твърдения почиват само на изказване на лицето Бисер Димов. За него няма доказателства".

 

В моята практика това не е първият случай, в който прокуратурата изпълнява поръчки. Този случай придоби такава публичност може би защото се появи в подходящото време и с подходящите хора, намесен е втория-третия човек в държавата. Практика е прокуратурата да се използва. Пращат ти униформени, арестуват те и ако не попаднеш на добър наказателен адвокат и читав съдия можеш да си седиш в ареста. Ето например делото „Гранити” във Варна се точи години наред, убиха живота на обвиняемите. Оправдаха двама от тях, но какво от това – етикетът убиец си остава, заключава Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4915 |26.06.2014 Предпазлив Първанов:Задграничното бюро на БСП ще са Моника и Сергей Станишеви . 20| 10118 |26.06.2014 Първо във Фрог: Шефът на гвардейците става генерал . 13| 11730 |26.06.2014 Светлозар Лазаров коли и беси в МВР преди изборите . 11| 5879 |26.06.2014 Само във Фрог: На Видовден замислиха нова формация; тръгва на Илинден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads