Реклама / Ads
15| 17215 |10.12.2018 НОВИНИ

Адв. Ирен Савова за Фрог: Разпитваха ме в полицията заради оказван натиск от прокуратурата

.
Адв. Ирен Савова
Днес бях извикана на разпит в полицията заради оказван натиск върху мен от прокуратурата. В конкретния случай става въпрос за това, че договор, който 18 пъти е нотариално заверяван, една от „дупките” е разместена. Това според прокуратурата, означавало кражба на подпис.
 

Това заяви в интервю за Фрогнюз адв. Ирен Савова, която представлява бившите кметици на р-н ”Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред съда в Страсбург и Петрова пред българския съд.

 

Срещу мен се провежда целенасочена политика на дискредитация заради бившите кметици на р-н „Младост” и други големи дела.  Спомняте си, че бе разлепен некролог с моя снимка, на който пишеше, че съм умряла заради работата си.

 

При гражданските дела, които водя, прокуратурата започна да се намесва, да изисква документи и да изпраща информация до съда, че срещу мен се водят разследвания. Това е недопустимо. Законът не е дал възможност да има такъв ред и процедура. Прокуратурата ме дискредитира и се опитва да въздейства на съда. Как е възможна такава форма на преса, на натиск, на дискредитация?! Ако съм извършила престъпление, прокуратурата трябва да събере доказателства за това. Но понеже не съм извършила нищо, за това е по-удобно да бъда дискредитирана.

 

Що се отнася до делото на двете кметици, не мога да се съглася, че отговорни лица като г-н Гешев и председателят на КОНПИ Пламен Георгиев излизат и твърдят, че са събрани безапелационни доказателства, че Иванчева и Петрова са поискали подкупи и че са „светели като елхи”. Потресена съм как могат тези господа да си дават висока оценка за свършеното от тях и как могат при събраните доказателства, да твърдят, че има извършено престъпление.

 

Цялото интервю на адв. Савова четете тук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 12525 |08.12.2018 Адв. Хаджигенов: Образуваните 11 досъдебни производства на адвокат Ирен Савова са фрапиращ натиск . 7| 12065 |07.12.2018 Само във Фрог: Над 30 служители от ДАБ избягаха като ужилени заради съмнителни обществени поръчки . 4| 10660 |06.12.2018 Адв. Марковски за Фрог: Протестът на съдиите по делото ”Иванчева” е протест срещу закона . 2| 6881 |05.12.2018 Специалист за Фрог: Дали оръжията са от „Арсенал“ се вижда от маркировката на производителя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads