Реклама / Ads
7| 8016 |25.09.2019 НОВИНИ

Адв. Иван Петров: Гешев не се жертва, прие поста с готовност след махането на втория в ГЕРБ

.
Адв. Иван Петров
Не мисля, че Гешев жертва себе си, напротив - приема го с доста голяма готовност. След връщането му от САЩ той твърдеше, че 99,9% няма да се кандидатира за главен прокурор, но после един човек бе махнат от Борисов, който излезе едни гърди напред.
 

Това каза адвокат Иван Петров, бивш апелативен прокуро на София в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“.

 

Кога в България не са използвани партии и други организации за удряне на некой

Петров направи прогноза, че изборът на Гешев  ще стане с 21 на 4 гласа или 20 на 5.  Истерията този избор е в това тя да се случи на всяка цена, два дни след изборите. Президентът може да има реакция.

 

Висшия адвокатски съвет в много случаи си мълчеше, но този път явно тази кандидатура е толкова неподходяща,  че накара едни доста латентен орган да се раздвижи. Този път реагираха, на това,  че адвокатите  се възпротивиха на грубите нарушения на Гешев спрямо презумпцията за невинност,  твърдението му, че съда трябва да работи в синхрон с прокуратурата и изваждането избирателно на доказателства.

 

Прокурорите имат доста стабилна психика, особено след 20-25 години трудов стаж. Много трудно някакви лични мотиви биха били причина такъв човек да посегне на живота си.

 

Едоначалието и централизма са принципи за изграждане на прокуратурата от времето на Вишински. Прокуратурата е тройно безконтролна.

 

По думите на Петров, Васил Миков  му е споделил, че сега е по-зле от времето на Филчев, върху което са разговаряли.


Резултатът от разследването за смъртта му ще излезе два месеца след смъртта му, там няма да им задълбаване кои хора са го подтикнали или принудили да посегне на живот си. Едва ли някой ще обжалва това постановление, но ако се обжалва СГС ще излезе с определение и нещата пак ще отидат в забвение.

 

В прокуратурата има само страх, няма страхова невроза, защото неврозата избива и в други посоки. Не са само слухове, че прокурорите са се подписвали в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев. За всички е ясно, че ако не се подпишат през следващите 7 години, в които вероятно Гешев ще е главен прокурор, живота им ще се стъжни. 

 

Много малко прокурори се опитват да кажат че искат нещо да се промени,  след това срещу тях имаше дисциплинарни производства, уволнения и други мерки.

Явно не са убедени, че качествата на Иван Гешев са достатъчни, а и явно PR-ите са посъветвали така да се води кампанията му.  Концепцията, която той беше представил бе на много слабо ниво от към професионализъм и от към подготовка. Там имаше и моменти, които са в пряко противоречие и със закони и с Конституцията.

 

Работоспособността и енергията трябва да са присъщи на всички професии, но в правото се необходими и много познания, но при г-н Гешев това доста куца.

 

Във връзка с кампанията срещу Калин Калпакчиев Петров каза, че той е смел човек и професионалист. Тримата съдии им прави чест, че се съобразиха с разпоредбите на закона.

 

Четейки интервютата на Филчев и хвалебствията за Цацаров очевидно има синхрон между тях, завърши адв. Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7394 |25.09.2019 Десислава Иванчева пред Фрог: Заплашиха хората ни да се откажат от нас . 19| 19613 |25.09.2019 Следователката, свързвана с Пеевски и планирала „ювелирната“ акция срещу Иванчева, шеметно се издига в кариерата . 10| 5575 |25.09.2019 Отказаха регистрация на Десислава Иванчева за изборите . 5| 4790 |25.09.2019 Пореден протест срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads