Реклама / Ads
2| 5977 |31.08.2019 НОВИНИ

Адв. Марин Марковски: Патриархът да освети НС, трябва им просветление, за да променят закона

.
Адв. Марин Марковски
Един педофил няма как да спре да блудства, защото е обладан от нагона си. Все пак, ако има промяна в закона и отпадне бързото следствие за даден вид убийства, спирачка ще има. Смятам, че Парламента може да направи нещо. Може би е хубаво Патриарха да освети новия сезон на парламента, за да просветли мислите на депутатите да променят закона.
 

Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод новия случай на гавра с малко момиченце в село Сотиря, за който са задържани двама души. 14 годишен с множество криминални прояви и 60 годишен негов съселянин.

 

Всички българи, които се борят за хляба си и си гледат дечицата ще подпишат подписката, която започна в село Сотиря, която е да нямат право обвиняеми  да намалят присъдата си при самопризнания, каза още адв. Марковски.

 

Закона трябва да се прави с мъдрост, култура, знание.  В момента има две процедури – едната е когато обвиняем признае фактите, а другата да признае  доказателствата на следствието.

 

Със съкратеното следствие, когато се признаят фактите се пести време и ресурси. Признаването на фактите намалява присъдата. Но убиеца признава, защото всичко е доказано, не защото съвестта му е проговорила. Има убийци, които казват на надзирателите „Целувам си тия ръце, с тях мога всичко“, а това са хора, които са удушили някого.

 

Този вид съдебно следствие трябва да се измени за тежки престъпления и те да нямат право на съкратен процес. Обезсмисля се независимостта на съдията, когато прокурор участва в определянето на присъдата. Трябва да се посочат ясно и точно в кои случаи да не се допуска съкратено следствие.

 

Запитан какво мисли за двамата, които са обвинени за убийството от Негован, адв. Марковски заяви, че в живота ставата такива ужасни неща, че дори въображението не може да ги измисли. Според него в момента тези двама души не трябва да имат право на съкратена процедура, но законът е такъв.

 

Инстинктът на убиеца е ужасен, той е 100% егоист, за него съществува само неговото Аз. Към момента на престъплението тези хора не мислят, че могат да го хванат и да бъде открит. Когато има такива тежки санкции, които изключват съкратен процес – за малки деца, бременни жени, полицаи, държавни служители, за такива случаи.

Алчността е много силна и разрушителна стихия, но убийството не може да удовлетвори това чувство. Тези възрастни хора не са имали големи ценности и средства. Това е първопричината, но тук не се свежда само до пари.

 

Библията обяснява много неща, които науката не може да обясни – там пише, че когато Сатаната обладае душата може да я унищожи. Много е трудно да се обясни психологията на престъпника. Липсва ни ценностна система. Трябва да има повече доходи, повече образование, повече култура. Статистиката сочи, че убийците с висше образование са под 1% в обществото.

 

Ако полицията докаже, че предварително са се разбрали кой какво да направи в това убийство – кой да натисне спусъка и кой да разфасова жертвите, това означава, че тяхната вина е на равно, обяниси още адв. Марковски.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6032 |23.08.2019 Адв. Марковски: Съдебните ни процеси са инквизационни . 1| 4690 |07.08.2019 Вени Марковски: НАП да осигури на гражданите безплатна проверка на изтеклите данни . 14| 4695 |08.07.2019 Футболни босове обещаха мир и любов пред "съдиите" Борисов, Цацаров, Маринов и Михайлов . 3| 4131 |19.06.2019 Патриархът награди бившия ни посланик в Москва Бойко Коцев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads