Реклама / Ads
7| 5363 |17.04.2019 НОВИНИ

Адв. Радост Ганчева: Не се доказа нито едно обвинение срещу Иванчева и Петрова

.
Считаме, че по делото няма доказателства за осъдителна присъда, в която и да е част на обвинителната теза. По делото не се доказа, как тези пари са се озовали в колата. Не се доказа нито една част от обвинението. Това заяви в ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком адвокатът на зам.-кметицата на ”Младост” Биляна Петрова - Радост Ганчева.
 

Очакваме мотивите на съдия Хинов. Това което се изясни е, че 187 500 евро се базират на ръзгъната площ на обект на дружеството на Ваклин, като тази площ е умножена по 15 евро на квадратен метър. Така е формирана сумата. Защитниците считаме, че тези доказателства са негодни, но съдиите не са го приели. Според мен са извадени думи от контекст Петнадесетте евро се прокрадват в разговори между Дюлгеров и Ваклин за тази площ, за други имоти, пък те били с по -голяма площ, пък Ваклин би ги искал... Но кога ще се случат и кой ще е кмет на кв. "Младост", не се знае. Не стана ясно, къде е ролята на г-жа Иванчева и на г-жа Петрова, обясни адвокатката как кметиците са станали курбан за една разгъната площ.

 

Нямаше свидетел, който да отговори, че Иванчева е искала подкуп. Единствено е искала помощ за детски площадки и зелена площ, каза още тя за отстреляните на първа инстация дами от Гешевския народен съд.

 

Общото впечатление е, че има натиск върху съдия Хинов, без да мога да изложа конкретни факти. Една от дамите попита през сълзи съдия Хинов: "Някой против мен ли е?". Той не отговори, припомни Радост Ганчева.

 

Всеки един от нас трябва да остане с убеждението , че присъдата е справедлива. Това е генералната превенция на това правосъдие. Но и колеги  в наказателното право смятат, че има нещо нередно, каза още адвокатката.

 

Десислава събира подписи за евродепутат. Г-н Дюлгеров се разплака, Десислава и Биляна се държаха. Никой  не очакваше мярката за неотклонение. Биляна на другия ден беше съсипана. Радвам се, че написаха това писмо от ареста и те ще продължат да се борят, разкри тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6106 |15.04.2019 Адв. Марковски: Няма доказателства, че Иванчева е искала и взела подкуп . 0| 4268 |04.04.2019 Пуснаха от ареста разследващата полицайка от Благоевград, нямало доказателства . 2| 4661 |01.04.2019 Лошо разследване и липса на доказателства спасиха убийци на старица . 9| 4101 |20.03.2019 Цветанов: Изряден съм и съм го доказал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads