Реклама / Ads
32| 12706 |25.06.2014 НОВИНИ

Адв. Симеонов пред Фрог с още скандални факти за Пеевски

.
След разкритията, които направи адвокат Константин Симеонов пред Фрог нюз за следователя Петьо Петров, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски правораздавателните институции запазиха мълчание. Това говори само за едно – че защитникът говори само истината. „Нещата, които съм казал за Петьо Петров, са доказани, черно на бяло са. Що се касае до указанията на главния прокурор, това също е очевидно. Самият факт, че отеглиха протест, което не се е случвало досега, говори достатъчно”, коментира Симеонов.
 

 

Пред Фрог нюз той внесе яснота какво огромно значение има оттеглянето на прокурорския протест за изясняването на ситуацията около Делян Пеевски.  

„Има много случаи, в които Градска прокуратура обжалва решение на Градския съд, и в Апелативния съд, когато делото вече е в залата, прокурор от Апелативна прокуратура става и казва, че не поддържа протеста на Градска прокуратура, защото няма доказателства. Не си спомням случай, в който прокурор от Апелативна прокуратура да е оттеглил протест?! Ако прокурорът в зала каже, че поддържа протеста, това по никакъв начин, не ангажира съда. Съдът е длъжен служебно да разгледа делото независимо от становището на прокурора. Ако прокурорът обаче оттегли протеста, то съдът е десезиран, той прекратява делото. След като са оттеглили протестът, прокурорът на по-горна инстанция може да отмени постановлението на по-долна. Ето защо по-горният прокурор може да оттегли протеста, но това не се е случвало! При това положение би трябвало да смятаме, че прокурорът от Градска прокуратура на своя глава е образувал делото, пратил е въпросните хора да правят обиски в банката без да докладва на никого. Когато става дума за Цветан Василев това е просто невъзможно!”, обръща внимание адвокатът.

 

Той задава редица въпроси, на които ако правораздавателните органи отговорят, ще се изясни скандала с Пеевски и хората няма да бъдат денонощно облъчвани и занимавани с него.   

 

Защо преди време с името на Делян Пеевски се занимаваше Висшия съдебен съвет? Каква е основната длъжност на Делян Пеевски и каква длъжност за него се пази докато е депутат? Дойде от Столичното следствие и го направиха зам.-министър на Екологията, след което се върна обратно, след това става депутат. Временно ВСС му замразява мястото, докато е депутат, след това пак го върнаха на същата длъжност. Сега пак е депутат. Къде е следовател, знаете ли? В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Защо следователите в следствения отдел на Софийска градска прокуратура вкупом не си направиха отвод след като Делян Пеевски е страна по едно дело за опит за убийство? И защо Софийска градска прокуратура не изпрати делото в Националното следствие, а в Софийския следствен отдел? Може би Делян Пеевски да се чувства като у дома си?! По кое дело са разрешенията за извършване на обиските на банката? Градският съд, поне така твърдяха от прокуратурата, им е дал разрешение да се извършат тези обиски. Дело е образувано – но кое дело? Какво търсят в офисите на банката по дело за убийство? Нека покажат разрешенията, да стане ясно кой ги е дал, по кое дело ги е дал, зове Симеонов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5183 |23.06.2014 „Freedom" с кръв на българин преди да си среже вените . 4| 4912 |21.06.2014 Експерт по водите: Има предпоставка за образуване на свлачища . 1| 5997 |20.06.2014 Демби пред Фрог: Не подозирам Баретата за взрива в дома ми . 0| 5242 |19.06.2014 Говорителят на ОДП-Бургас пред Фрог: Стрелбата по колата на прокурора е недоказана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads