Реклама / Ads
2| 4532 |28.03.2019 НОВИНИ

Адвокат без опит в банките ще ръководи Фонда за гарантиране на влоговете

.
Досегашният адвокат на синдиците на КТБ по делата, които водят – Матей Матев, е новият председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Изборът на Матев беше напраен от Министерски съвет в непрозрачна процедура и с неясни критерии, съобщава Трансмедия.
 

Смяната се наложи, следа като досегашният председател на Фонда Радослав Миленков беше избран от Народното събрание за подуправител на Българската народна банка – ръководител на управление „Банков надзор“.

 

Според официалното съобщение от МС „Матей Матев е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и има дългогодишен опит в областта на облигационното, търговското, вещното право, приватизацията, чуждестранните инвестиции и ценни книжа, както и процесуалното представителство по търговски, административни и граждански съдебни спорове”. Матеев обаче има само един досег до банковата тема към момента и това е именно представляването на синдиците на КТБ по няколко ключови дела.

 

В свой текст по темата „Капитал“ добавя малко детайли: „Матев е приеман за близък до скандалния адвокат Момчил Мондешки, който стана известен покрай записа на разговор между него и съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова, осветлили корупционни практики в Софийския градски съд отпреди няколко години. Изданието цитира столични юристи, според които Матев оказва сериозно влияние върху действията на синдиците на КТБ и прокарва интересите на депутата от ДПС Делян Пеевски при техните дела. Според адвокати специалните поправки в Закона за банковата несъстоятелност, формално внасяни от Пеевски и колегите му Йордан Цонев и Хамид Хамид, реално са писани от Матев.

 

Трансмедия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4278 |23.03.2019 Адвокат: „Артекс” имат политически протекции . 12| 5428 |21.03.2019 Менда Стоянова попитана за апартамента на Цветанов: Не искам да си губя времето за този разговор . 0| 5633 |15.03.2019 Арестуваният адвокат по делото КТБ: Следователят не потвърди, че данните срещу мен са истински . 0| 3928 |14.03.2019 Калоян Паргов: Управляващите се опитаха да политизират проблема с шофьорите, но не им мина номера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads