Реклама / Ads
8| 5679 |04.05.2020 НОВИНИ

Адвокат: Близките на Милен Цветков казват: „Не е време за отмъщение, а за прошка“

.
Менко Менков
Познавахме се с Милен Цветков. Бяхме добри познати, празнували сме Нова година заедно. Къпингари сме. Това каза адвокат Менко Менков по БТВ. Той е поел защита на близките на загиналият в катастрофа журналист Милен Цветков.
 

Не можех да откажа молбата на близките да поема този случай. Близките му са обединени в скръбта си. Животът си загуби един от най-успелите български журналисти. Неговите близки искат това да не се случва или да се намалят случаите. Те казват: „Сега не е време за отмъщение, трябва да простим“.

 

Новият закон ще действа занапред. И сега наказанията за този вид престъпления са изключително сериозни. Поздравявам прокуратурата за това, че промениха обвинението срещу шофьора за умисъл. Тежестта на доказване ще е върху прокуратурата и върху мен. Основният аргумент е, че по безспорен начин е установена употребата на 4 вида наркотици.  Законът не е напълно ясен. Наркотичните вещества са били взети 24 часа преди деянието. Тоест те са били в пряка връзка с деянието. Може да се касае за професионална употреба на наркотици. Те са взети съвсем тенденциозно.

 

Това ПТП можеше да се случи и с друго МПС. Дали майката ще поеме отговорност, е въпрос, който не касае действията на сина. Дали пък той не е осъществил отнемане на МПС, с цел да го използва?! Това е въпрос на анализ. Защитата се намира в цунгцванг, но може да действа утежняващо. Предвидени са наказания от 10 до 20 години, което никак не е малко.

 

Много групи сега се опитват да прокарват своите собствени интереси. Българската съдебна система е устойчива. Няма пропуски в доказване на тези деяния. Трябва да показваме положителните примери за това, което е свършил съда в работата си. Този процес ще е много емоционален за мен. Дал съм обещание на близките, че законът ще възтържествува.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5432 |02.05.2020 Ген. Мутафчийски изказа съболезнования на близките на починалата лекарка . 12| 8090 |30.04.2020 Мая Манолова: Размятат се милиарди, получават ги най-близките до Борисов . 40| 13105 |29.04.2020 Адвокат за колата, убила Милен Цветков: Тeзи джипове са като жигулитата преди 10-ти ноември . 21| 6909 |28.04.2020 Кристиан вероятно е отнесъл автомобила на Милен Цветков със 140-150 км/ч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads