Реклама / Ads
63| 6267 |28.11.2013 НОВИНИ

Адвокат Ханс Петер-Ул: Прокуратурата действа политически спрямо Цветанов

.
Източник: Булфото
Германският адвокат на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Ханс Петер - Ул е категоричен, че делото срещу клиента му е политическо. „Обстоятелството, че нападението срещу него, се случи по време на предизборната борба, бих казал, че кампанията започна доста противозаконно. На мен ми се струва, че прокуратурата взе партийна страна в демократичния процес на изборите”, коментира защитникът и допълни: "Прокуратурата не е партия, тя трябва да разследва и за всичко останало следва да мълчи", предаде репортер на Фрог нюз.
 

 

Ханс Петер - Ул предупреди, че „сега в цяла Европа ще се наблюдава този процес, за да се види дали България ще се съобрази с принципите на правовата държава”.

 

Адвокатът разказа, че познава Цветанов от много години. „Работил съм с него много тясно. Бях впечатлен от начина, по който води борбата с престъпността. По време на неговото управление като вътрешен министър имаше големи успехи. Успя да издигне България като я отдалечи от организираната престъпност, от корупцията в посока на една правова държава”, похвали клиента си Петер - Ул.

 

Другият защитник на Цветанов – Менко Менков пък се опита да обясни настояването на заместник-директора на Дирекция „Вътрешна сигурност” Павлин Коджахристов да бъде прекратено оперативното производството срещу бившия антимафиот Орлин Тодоров. „Вие разбрахте ли кога е станало това нещо? Това нещо е станало на 25 януари 2011 година. Обвинението на г-н Цветанов е за септември 2009 година. Какво е станало 2011 година няма никакво значение. Чухте ли днес името на Цветанов в съдебната зала, освен когато съдията провери самоличността му?! Нито един от свидетелите не каза нищо за г-н Цветанов”, подчерта Менков и се опита да изясни разликата между оперативното дело, което са водили служителите в Дирекция „Вътрешна сигурност” по отношение на уволнения антимафиот Тодоров, и досъдебното производство. „Има много голяма разлика между оперативното дело, което са водили двамата свидетели и досъдебните производства, които се водят срещу Тодоров и лекото скандалче, за което стана въпрос и вие си мислите, че някой прави чадър над Орлин Тодоров. Това не е вярно. Самият Румен Ганев заяви, че той е дал разпореждане за прекратяване на оперативното производство. Защо? Защото вече е образувано досъдебно производство”, смята Менков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6516 |19.11.2013 Адвокат Хаджигенов: Проектозаконът за МВР показва, че властта няма да се предаде без бой . 8| 6114 |19.11.2013 Адвокати на „Килърите” искат Цветан Цветанов в съда . 33| 6212 |13.11.2013 Бисеров на разпит в следствието с двама адвокати . 8| 6787 |12.11.2013 22-ма адвокати защитават "Килърите"; отложиха делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads