Реклама / Ads
12| 7492 |17.04.2018 НОВИНИ

Адвокат на Иванчева пред Фрог: Не ми дават да говоря с клиентката си

.
Върбан Върбанов и колежката му Източник: Фрогнюз
Не ми позволиха да разговарям с клиентката си. Аз съм адвокат по граждански дела, а не по наказателни. Вероятно защитата на Десислава Иванчева ще бъде поета от друг колега. Но не мога да разбера как се правят процесуално-следствени действия без присъствието на неин защитник. Това каза възмутен пред Фрог нюз Върбан Върбанов.
 

Той обясни: Обади ми се следовател по телефона да дойда на място. Опитах да стигна до Иванчева, но ми казаха: Махай се от тук. Сега въпросните следователи не вдигат телефона. Десислава се опитва да каже нещо, но думите й не стигат до мен. Върбанов и колежката му се възмутиха, че защитата е конституционно право, което в момента се отнема: Първото нещо, на което се учат юристите в първи курс е точно това. Всички обикалят около шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев и само му викат: шефе, шефе. Защитниците се чудеха как медиите са разбрали толкова бързо за ареста. Прилича на постановка, допълниха те пред екипа ни.

Фрог нюз видя, че малко след ареста на Десислава Иванчева, на нея й прилоша. Тогава разследващите решиха да се обадят на адвокати. Любопитното е, че информационната кампания за акцията срещу кметицата на район "Младост" тръгна първо по фейсбук, за да може по-бързо новината да се разпространи.  Доста съмнения предизвика фактът, че активистът на ГЕРБ Антон Тодоров първи оповести новината през своя профил и то придружена със снимка. Журналисти се питаха как така той първи се е е озовал там.  Часове наред Иванчева стои с белезници на едно от най-оживените кръстовища на София, като ръцете й са заключени отзад. Жената не дава сигнали да бяга или да се съпротивлява.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6387 |17.04.2018 Георги Кадиев пред Фрог: Иванчева най-идиотски изгони качествени хора от общината . 12| 9449 |17.04.2018 Камери на всеки ъгъл на Спортната палата като ”Мисията невъзможна” заради Иванчева . 28| 11634 |17.04.2018 Заради подкуп! Зрелищен арест на районния кмет на ”Младост” в София Десислава Иванчева . 8| 20649 |17.04.2018 Бивш антимафиот пред Фрог: 10% е рекета на данъчните, НАП създаде олигарсите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads