Реклама / Ads
9| 8675 |24.10.2013 НОВИНИ

Адвокат Лютфиева за Боевски: Оправдан е от Върховния съд на Бразилия

.
Адвокат Тезгюл Лютфиева е на мнение, че олимпийският ни шампион по вдигане на щанги Гълъбин Боевски е оправдан на трета инстанция в Бразилия. „Най-вероятно е оправдан от тамошния Върховен съд, тъй като той свободно се е прибрал у нас”, коментира пред Фрог нюз защитничката.
 

 

Ние имахме информация какво се случва на втора инстанция, а не знаем какво се случва на трета, допълни Лютфиева. Според нея появилата се в публичното пространство информация, че е помилван от съда в латиноамериканската държава заради предателство е спорна. „Четох, че Гълъбин Боевски е предал Брендо и затова бил помилван. Смятам, че спортист не може да бъде предател”, кагерочина е Лютфиева.

 

Мистерията около завръщането на щангиста продължава да е пълна. Той отказва подробности около освобождаването му. "Свободен съм! Това е най-важно, искам да ме оставите на мира. Няма да стъпя повече в Бразилия. Нямам никакви задължения повече. Аз нямам вина, че не знаете - получих "еспулсао" още на 13 март. Важното е, че съм тук. Ако смятате, че мога да повлияя на съдебната система на Бразилия... Не съм толкова сериозен човек, не ме надценявайте", коментира пред NEWS7 щангистът.

 

Все още първите в държавата гадаят дали той е помилван или експулсиран.  „В държавата все някой е знаел за връщането на Гълъбин Боевски, доколкото знам, той е дошъл с редовни документи, издадени от Дипломатичното българско представителство в Бразилската Република”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров. Той изрази съмнение, че Министерство на външните работи е разполагало със съответната информация.

 

„Учудващо е, че във Външно министерство не е имало информация от Посолството ни в Бразилия. Що се касае до Министерството на правосъдието – нямаме официално никаква роля тук, тъй като нямаме договор за правна помощ със съответната страна. Съдействие не ни е искано и по никакъв начин не е подхождано към нас”, заяви пък правосъдната министърка Зинаида Златанова.

 

От Външно до момента нямат повече информация по казуса Боевски. По-рано днес от министерството заявиха единствено: „Информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски е постъпила в Посолството на Република България в 16.00 часа на 22 октомври т.г. (23.00 часа българско време) от управата на затвора в град Итай. Час и половина по-късно, Боевски е излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това.

 

Адвокатът на спортиста Ивайло Дерменджиев също мълчи за клиента си. Телефонът му е изключен, което още повече задълбочава мистерията около олимпиеца ни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8126 |22.10.2013 Адвокатът на ген. Кирчо Киров: Клиентът ми само е подписвал счетоводни документи . 3| 5734 |20.10.2013 Адвокат Екимджиев: За "Медузите" трябва да има съд . 43| 5699 |20.10.2013 Адвокат Менков: Цветанов ще излезе в бяло от обвиненията . 5| 6593 |12.10.2013 Адвокат Марковски: КС не беше прав за Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads