Реклама / Ads
5| 6576 |12.10.2013 НОВИНИ

Адвокат Марковски: КС не беше прав за Пеевски

.
Марин Марковски Източник: Булфото
Адвокат Марин Марковски потвърди, че си е помислил, че е възможно да му е спретнат атентат, заради факта, че искал съд за биячите на нападателя над Ахмед Доган Октай Енимехмедов.
 

Преди близо месец ТИР се опита да направи обратен завой и джипа на адвоката се заби в него, като само факта, че въздушната възглавница не се е задействала спаси живота на Марковски.

Не съм казвал, че това е атентат и че идва от ДПС. Но винаги в живота има едно "но" и то е много важно. Вярно е, че много сериозно съм критикувал ръководството на ДПС по делото на Октай Енимехмедов. Лютви Местан заяви тогава, че не трябва да се прилага законът и да се съдят хората, които са ритали Октай. Мен ме подразни това, защото там има телесни повреди по хулигански подбуди, обясни той в предаването "Дикоff".

"Никога не съм се подмазвал на прокуратурата, аз съм опитен юрист. Ако някога го направя това, то е по-добре да си направя харакири", каза в студиото на Сашо Диков Марин Марковски.

Марковски коментира и делата, които води. По делото на Бойко Борисов за клевета срещу Волен Сидеров, адвокатът уточни, че делото го води синът му Димитър, но самият той е в течение. Делото вече е образувано и насрочено, съдът е приел исковата молба като редовна. Сидеров е отговорил в кратце, че не е съгласен с изнесеното.

По делото за смъртта на Чакъра адвокат Марковски отбеляза, че там има възобновено наказателно производство след отмяна, след уважаване на граждански иск в Европейския съд. Това е една процедура, която задължава да се преразгледат фактите.

Марковски категорично заяви, че сегашното развитие на процедурата не прави Борисов обвиняем. Той е разпитван както всички останали, включително и министъра и зам.-ресорните министри, както и редица служители на полицията за изясняването на случая.

Адвокатът уточни, че така или иначе Борисов не е бил там, когато е бил произведен фаталният изстрел довел до разрушението на къщата, но не и до смъртта на Чакъра. Марковски заяви, че в случая има процедура, но тя няма да доведе до ново дело. Той отбеляза, че е доказано от съдебно-медицинската експертиза, че Чакъра се е самовзривил, докато се е опитвал да хвърли лимонка срещу обградилите го полицаи.

Делян Пеевски е отрасъл до моята врата. Със сина ми ходиха на уроци по математика и дърпаха опашката на котката, но това е встрани от нещата. В чисто юридически план считам, че конституционните съдии не бяха прави. Той не трябва да се връща в НС, правилата в Конституцията са много ясни. Съдиите се избират с квоти на президента, на ВСС и на НС, така че не е изключено да има политически зависимости, каза още той.

Марковски заяви, че всички съдии в България се съобразяват с ВСС, за да растат в кариерата. Всеки съдия, когато решава едно дело, не може да не се съобрази дали тази нива не е на някой човек от една партия. Това не е правило, но го има, каза адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5666 |12.10.2013 Р. Ненков: Делото за лустрация в медиите беше предизвестено . 15| 5837 |11.10.2013 Сарафов за делото "Цветанов": Отводът беше основателен . 13| 7102 |10.10.2013 Адвокат Менков не е пил и кафе с "любовницата" Ангелова . 6| 5975 |07.10.2013 Адвокат Менков: Делото срещу Цветанов не е засекретено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads