Реклама / Ads
5| 5573 |02.02.2014 НОВИНИ

Адвокат Марковски: Има много ненаказани с бели якички

.
Източник: Булфото
Не ми се мисли как изглежда Темида, защото сигурно картината няма да е за деца. Тя не е само закона, тя е и хората, които работят в тази сфера, а има много ненаказани хора с бели якички. Хубавото на новия Наказателен кодекс е това, че е по-променен от стария. Това заяви адвокат Марин Марковски в предаването "На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия. Попитан дали законът е тоталитарен, той отговори, че не е.
 

Проф. Божидар Димитров коментира промените, касаещи опазването на историческите ценности.Димитров даде пример с понятието „жива културна ценност“, като за такава се води всичко, което е по-старо от 50 години. По тази линия Бистришките баби бяха обявени за такава. Като изтъкна броя на зрителите на Кулезич, Димитров се бърна към нея с думите: „Вие сте културна ценност за българския народ, трябва да ви обявят за такава“. „Ще трябва да се регистрирате при мен. Аз ще ви регистрирам“, добави той.Той обясни, че след известно обсъждане е била приета промяна на текста, в който думата „културна“ се заменя с „археологическа“. Така под протекцията на закона попадат предмети на повече от 500 години, вместо само на 50 години.

Хирургът от Пирогов д-р Даниел Божидаров запита какво са пушили хората, които са писали текста в новия НК за затвор от 1 година за цигара марихуана. "Трябва да изпуснат малко парата, да правят секс", каза той. "Фундаментални престъпници в България са оставени на свобода, а кокошкарите са в затвора. Дори ги взимат за съветници. Марихуаната е най-малката беда, а най-голямата е анархията и безнаказаността, защото в тази държава всеки прави каквото си иска", коментира още той.

"Един закон може да е много добър, но когато някой не го прилага - той си остава лист хартия, коментира Марковски. Това, че не се прилага законът е голямата мъка, голямата болка. Когато го коментираме трябва да кажем кое е добро и кое лошо. В НК се наказва за подкуп, а знаете ли, че процентно делата за подкуп са символични в България. А сега това се казва, че "провокацията към подкуп се наказва до 3 години лишаване от свобода". На въпрос, ако един човек отиде с белязани пари и ги дава за подкуп дали влиза под ударите на закона, Марковски отговори, че да. "Класическият подкуп мори държавата, а текстът, който е останал е много опасен". Това положение ще блокира борбата с корупцията, каза още адвокатът. По думите му новия НК е добър и това, че някои текстове са лоши - не прави целия закон лош. "Има много зле написани текстове като тези за клеветене и обида", уточни той.

Адвокатът заяви, че в София по спирките майките на наркоманите разлепват номерата на дилърите, а полицията не ги знае. Той допълни, че трябва да се допълни, че за маловажни случай за цигара с марихуана да се сложи глоба или пробация, а не затвор. Д-р Божидаров заяви, че нашето общество е мутант и никой нищо не вярва. Тотално обезверени сме, каза още хирургът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6749 |30.01.2014 Омбудсманът: "Топлофикация Сф" има много приятели в НС . 10| 5785 |29.01.2014 Ще има малки "Пироговчета"; 400 болници са прекалено много . 11| 7002 |28.01.2014 Адвокатът на Баретата пред Фрог: Година след атентата клиентът ми още пита КОЙ . 6| 10461 |18.01.2014 Йордан Цонев говорил най-много в парламента – 15 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads