Реклама / Ads
28| 6561 |13.12.2013 НОВИНИ

Адвокат Менков бил арестуван, за да не защитава Ц.Цветанов

.
Малко преди да повдигнат обвинение по второто дело срещу Цветан Цветанов се опитаха да ме разпитват като свидетел по това производство. Викат ме като свидетел, като ме заблуждават, че ме викат по друго дело. Арестуваха ме и ме закараха принудително, докато бях в друга следствена служба. Трима полицаи ме чакаха , да ме заведат до следствието.Момчетата ми казаха да отида самостоятелно при следовател Царева, защото не им се е случвало досега, да арестуват адвокат. Това заяви в "Лице в лице" по bTV адвокатът на Цветан Цветанов и братя Галеви Менко Менков.
 

Прокуратурата оцени нейните действия като противозаконни.Съветът на софийската адвокатска колегия реши, че Царева е извършила нарушения.Всичко е било, за да не бъда адвокат на Цветанов. Но не се получи, защото не съм от вчера. А пък и аз не съм свидетел на нищо по това дело. Може би това е част от сценария, да ме отстранят да защитавам Цветанов. Важното е да разцентроват човека. И поисках отвод на Царева и другите около нея, разказа Менков.

Има повдигнати три обвинения срещу Цветан Цветанов, две са в досъдебната фаза.Няма повдигнато все още обвинение за незаконно подслушване. Не е доказано, че е подслушвал. Как ще се докаже с експертиза, че има подслушване. Има поръчка за проверка на техниката за подслушване във Великобритания.

Има обвинение, че е осъществил контрол върху служебни лица, които са подслушвали. Те са обвинени за престъпления по служба, но не за незаконно подслушване. Има пълен нонсенс. Те са обвиняеми в едно производство.

Второто обвинение е антипод на първото. Че не е разписал разрешения аза подслушване на Орлин Тодоров. Знае се, че през 2009 г., те не са се познавали. След това три пъти е разрешил неговото подслушване. То е в съдебна фаза.

Третото обвинение за длъжностно присвояване. Като се е пнесионирал е взел заплати за прослужено време.

Първите две обвинения срещу Цветанов са за делото срещу Станимир Флоров, а срещу него няма повдигнато обвинение. Аз не се занимавам с  Флоров. От материалите за него се извеждат материали и се започват две наказателни производства против Цветанов , за да се шуми повече.И отношението на обществеността да е различно.

Начинът по който се отделят материалите и се дават на час по лъжичка, а не да се повдигнат едновременно, е за да стои той във въздуха. Ето прокуратурата отказа обвинение срещу лекарите от Горна Оряховица, посочи Менков. Отделят се материали от едно дело и се правят отделни делца, допълни той.

Няма юридически документи, че Цветанов е подслушвал. Той не ги е карал да подслушват.Това е политически, мотивиран политически процес, каза Менков с оглед на това, че обвинението тръгва от сигнала на Станишев, подаден от анонимен източник.Ние сме завели дело в Страсбург и съдим държавата.Искаме да се спазват правата на човека, посочи адвокатът.

Менков говори и за делото на другия си клиент - Богомил Манчев.Той се е оплакал , че искат да му вземат бизнеса."Четирима прокурори бяха сменени за делото срещу г-н Манчев.Откъде да знам къде са тези прокурори. Търсете ги на четвъртия етаж на градска прокурарутура. Командировани са в провинцията", разгорещи се Менков и заяви, че Манчев е категорично невинен.

Задкулисието в страната е голямо. То ни управлява, завърши адвокат Менков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6539 |13.12.2013 Адвокат Чечов пред Фрог нюз: Бомбата е поставена пред преводаческа фирма . 4| 5170 |12.12.2013 Адвокат Екимджиев: Прокуратурата да е в изпълнителната власт, макар и зависима . 34| 8351 |29.11.2013 Менко Менков: Не защитавам Цветанов безплатно, хонорарът не е голям . 63| 6296 |28.11.2013 Адвокат Ханс Петер-Ул: Прокуратурата действа политически спрямо Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads