Реклама / Ads
21| 6338 |12.09.2010 НОВИНИ

Адвокат обяви по БНР Алексей Петров за невинен

.
Алексей Петров
Емоционална защитна пледоария за оневиняване на Алексей Петров произнесе в ефира на „Хоризонт” членът на адвокатския екип, защитаващ арестанта - Румяна Радкова.
 
Според нея държавното обвинение действало на принцита „обвинение по презумпция” и по този начин било опетнено чистото име на Алексей Петров. Всички опити на прокуратурата да му припише важна роля в т.нар. разследване „Октопод” били ударили на камък и не се потвърждавали от нито един факт. „За да има мафия, за каквато говори обвинението и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, трябва да има политическо покровителстване, а такова не само не е доказано, но няма и помен за подобно нещо”, бе категорична адвокат Радкова. Тя прочете пред микрофона на предаването „Неделя 150” документ, издаден от ДКСИ за достъп до информация с гриф „строго секретно” на Алексей Петров през 2008 г. Самото издаване на такъв допуск, означавало че проверката не е засякла никакви смущаващи сигнали или данни за поведението на Алексей Петров. Радкова обяви и тезата си, че ако сега се допусне да се породи съмнение, че е възможно да се издава подобен документ не по правилата, това би означавало, че е възможно да е правено и в други случаи, което пък тотално срива доверието в държавността.

На свой ред, включената по телефона шефка на ДКСИ Цвета Маркова обясни, че процедурата е спазена и законът не е нарушаван.

Адвокатката Радкова заяви още, че водещият офицер на Алексей Петров в Националната служба за сигурност от 2002 до 2008 г. Иван Драшков също не е имал никакви забележки към работата на клиента й Петров.
Били разпитани и проститутки по делото, но те не казвали нищо съществено, заяви Радкова, но допусна възможност след тази нейна изява някоя от тях да каже да си спомни нещо ново (в смисъл на принуда от страна на обвинението, б.р.).

Обвиненията за рекет пък били аргументирани с показания на някакви хора за случки от миналия век, допълни още Радкова.
Алексей Петров е невинен и с него се извършва разправа от страна на управляващите, бе лайтмотивът на адвокатската изява.

„В момента се води клеветническа кампания. Защото не става въпрос за престъпна дейност, а за доблестен български офицер. Защото Алексей Петров е работил за България и е помагал на държавата през всичките тези години", тома заявава по PRO.BG адвокат Радкова още преди няколко месеца.

Водещата Лили Маринкова обяви, че са били поканени и прокурори да се включат в разговора, но отказали, защото не бил подходящ моментът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4470 |10.09.2010 Още 554 места в 54 специалности обяви Алма Матер . 16| 5462 |29.08.2010 Радио К2 обяви стачка; млъква . 4| 5196 |27.08.2010 Влюбен чеченец стреля по столична адвокатка . 13| 7259 |24.08.2010 Вяра Петрова: Натискът е огромен, защото съм депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads