Реклама / Ads
22| 13892 |06.02.2020 НОВИНИ

Адвокат: САЩ не атакува вредната ”муха”

.
Румен Петров
Адвокат съм от 17 (седемнадесет) години. За първи път чувам името на някакъв си клетник - съдия Андон Миталов. Пуснал в Москва председателя на Движение ”Русофили” в България.
 

Днес той се оказа "най-корумпираният" магистрат в съдебната система в България. Не прокурор. Съдия, макар и от специализирания наказателен съд (личната бухалка на прокуратурата)... Не се съмнявам в това, че Николай Малинов е действал и продължава да действа като типичен агент на влияние на Руската федерация.

 

Проблемът в изявлението на Държавния департамент на САЩ е, че изглежда като стрелба с тежка артилерия по муха. Освен това не се атакува действително вредната "муха". Не е насочена към институцията, която е заразена със системните проблеми на българската съдебна система - прокуратурата. Нима не беше главният прокурор Сотир Цацаров този, който покани бившия главен прокурор на Руската федерация Юрий Чайка и подписа с него "програма за сътрудничество за периода 2017 - 2019 година"? Нима след това зам.-главният прокурор Иван Гешев не отиде в Москва, за да се среща със същия този Чайка? Независимо, че наскоро Путин изненадващо отстрани генералния прокурор на Руската федерация, това не означава, че самият Чайка не е в списъка за американските санкции. Неговият син продължава да притежава милиарди и необясними имоти в чужбина и за всички е ясно, че е използвал баща си за разчистване на сметки между олигарси в страната си. Цялата тази информация е публично достояние.

 

Вместо това, САЩ посочва като "първия" българин, замесен в корупция, именно съдия. Не прокурор, съдия. Възникват (поне) следните въпроси. Какъв знак изпраща това действие към Съюза на съдиите в България, единствената професионална организация, неподвластна на ДП - 10? С какви доказателства разполага Държавният департамент за корупция в случая със съдията Миталов? Защо в България изявлението на Държавния департамент не изобличава истински важните "агенти на влияние" на Кремъл, например един бивш президент с "Голям шлем"?

 

Имам огромно лично разочарование. Разбира се, главният прокурор не закъсня да стовари всичко върху единствената опозиция на диктатурата на прокуратурата в страната - съдия Лозан Панов.

 

Адвокат Румен Петров, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5006 |05.02.2020 Плитолози: Радев реагира атакуващо-защитно. Сложи точка на говоренето. Какво следва? . 0| 4183 |02.02.2020 Мъж е застрелян от полицията в Лондон, атакувал хора с нож . 0| 4621 |23.01.2020 Пет области са пред грипна епидемия, атакуват ни 4 вирусни щама . 6| 4845 |16.12.2019 Адвокат: Проверката на 3-годишното дете е опорочена, базира се на подправени документи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads