Реклама / Ads
18| 7136 |15.05.2015 НОВИНИ

Адвокат Симеонов: Пеевски е посещавал КТБ почти всеки ден

.
Делян Пеевски
Делян Пеевски е посещавал КТБ и Цветан Василев почти всеки ден и това е известен факт, заяви по БТВ адвокатът на банкера Константин Симеонов. Подател на списъците с гости в сградата на КТБ категорично не е Василев, каза още юристът.
 
Според него липсата на депутата от ДПС в листата с посетители се дължи на няколко причини. Едната от тях е статутът му на много вътрешен човек, подобно на самия и Цветан Василев и на изпълнителните директори на банката, чиито посещения не се отразяват на хартия. Друг вариант е да е влизал по друг начин или пък се е пазил, готвейки се за това, което предстои.

"Къса е паметта на много хора. Имаше период, в който двамата бяха заедно. Сега да се кръстим и да казвам как нямат нищо общо е по-скоро смешно, не толкова срамно”, коментира Симеонов. Адвокатът заяви категорично, че Цветан Василев не е изпратил списъците с посетители, макар че те стигнаха до медиите от адрес с неговото име: „Първата работа ми беше да му се обадя на него, за да разбера дали той го е изпратил. Реакцията беше, че няма нищо общо. Беше го прочел вече в някои от сайтовете”.

Юристът обаче призна, че ако е зависело от него, щял да изпрати имената именно вчера, заради телевизионно интервю на друг депутат от ДПС – Йордан Цонев, който обяви, че не е имал нищо общо с Василев и банката. По-късно името му бе сред записаните гости на банката.

„Подобен тип неща, както беше с видеоклипа (в който Василев и Иван Искров празнуват заедно - бел. ред.), идва да покаже, че някои хора лъжат за КТБ и за отношенията си с Цветан Василев. Лошото е, че от момента, в който Цветан Василев е в немилост, всички гледат как да се прекръстят и да докажат, че не са имали нищо общо с него", каза Симеонов.

 

Той предположи, че в някакъв момент могат да се появят и записи от камерите в сградата на банката, но ако това се случи, Василев пак няма да е разпространителят: „Ако някой друг ги е източил или разполага прокуратурата с тях, както и вероятно с тези списъци, вече е друга тема. Ако излязат от някъде, няма да е от него".

На въпрос как се стигна до краха на КТБ, адвокатът обясни, че става въпрос за координирани действия на прокуратурата и определена медийна група, последвана от останалите електронни медии.


Симеонов коментира още, че лично в момента е против идеята Цветан Василев да се прибира в България: „Има доста сериозни и силни врагове в България. Не бих ги наричал по имена, защото ще излезе, че ги клеветя, но те се знаят кои са".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 21131 |13.05.2015 Скандалът на века! Половин милиард взели фирми на ДПС и Пеевски от КТБ . 13| 4489 |07.05.2015 Симеонов: В енергетиката положението е по-зле от КТБ . 10| 4460 |29.04.2015 В. Симеонов: ДПС показа озъбеното си лице . 7| 5043 |27.04.2015 Адвокат на Петко стрелеца: Пуснете го, той е домошар, оръжията са иззети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads