Реклама / Ads
1| 5753 |17.07.2007 НОВИНИ

Адвокат Владимир Шейтанов: Може либийците да си получат парите, а медиците ни да си останат в Либия

.
Отлагането на заседанието на Висшия съдебен съвет за днес по всяка вероятност е заради продължаващите противоречия между семействата и фондация “Кадафи” във връзка с изплащането на компенсации от по 1 млн. долара на болно дете. Получаването на парите обаче не означава, че веднага след това сестрите ще си дойдат в България.
 

Най-ясният и категоричен факт е провалът на нашите усилия за осигуряване на справедлив и честен процес за българските медици, което е и провал на правозащитната задача на България, като един от основите външнополитически приоритети. Политическата задача, поставена преди осем години, не беше изпълнена. Такова е мнението на адвокат Владимир Шейтанов. Сега се наблюдава единствено фарс и изнудване след поредното потвърждаване на смъртните присъди, заяви адвокат Шейтанов по Нова телевизия. Той твърди, че сега всъщност се надяваме да получим минималното, тоест онова, което е останало от физиката и психиката на българските медици в Либия, което не е постижение на външната политика. Като част от адвокатски екип адвокат Владимир Шейтанов оповести, че не се гордее с подобен изход. Сега трябва да се търси друго решение, извън правосъдната система на Либия. Според адвокат Шейтанов това, което ще се случи днес, няма особено голямо значение. Той се надява да получим най-малкото – запазването на живота на българите, което съвсем не означава, че те ще бъдат веднага освободени. Адвокатът не изключи варианта семействата на заразените със СПИН деца да получат своите компенсации, а българските медици да продължават да стоят в Либия. Моментът, в който последният роднина получи последния си цент от този един милион, не съвпада с момента на автоматичното освобождаване на българките и връщането им в България. Очакванията на Шейтанов са следващите либийски ходове да бъдат свързани с осъществяване на някакъв синхрон в техните усилия за освобождаване на Меграхи и нашите усилия за помилване на сестрите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7192 |29.06.2007 Д. Владимиров, ексшеф на НСО: В службата по-често да правят психотестове . 0| 5619 |01.06.2007 Правителствена делегация да заминава за Либия, призовава адвокат . 0| 6568 |09.05.2007 Три години затвор получи депутатът Владимир Кузов за блудство с непълнолетен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads