Реклама / Ads
5| 5689 |06.01.2015 НОВИНИ

Адвокатът на Филип Златанов: Убиха баща ми

.
Адвокат Ирен Савова
Баща ми беше зверски прегазен на околовръстното шосе в Ихтиман. Единственото веществено доказателство не беше иззето по съответния ред. Настоятелно бях поканена да отида на място, където нито има полиция, нито задържан. Един месец след като погребах баща ми, още не е проверен телефонът, от който ми беше звъняно.
 
Това разказа Ирен Савова, адвокатката на Филип Златанов, пред Нова телевизия. Баща й загива при нелеп пътен инцидент. Мъжът е ударен от неизвестен до момента шофьор, докато карал колело. Савова подозира, че това не е случаен инцидент и вече се движи с охрана.

„Същия ден, когато се случи инцидента с баща ми, получих странни телефонни обаждания. Случи се рано сутринта. Секретарката ми каза, че ме търси зам.-началникът на РПУ-Божурище. Разговарях с господина по телефона, той се държеше много фамилиарно и ме покани аз да бъда адвокат на един от задържаните там. Молбата била от самото посолство на Словакия. Настоятелност, която ми се стори малко странна. Уговорихме се да се чуем в по-късен час – за да се намери преводач, защото ставаше дума за чужд гражданин. И след като разбра, че не мога да отида веднага, започнаха да ми предлагат всякакви варианти, за да бъда аз лично на мястото в Божурище“.

Уговорката станала за 17 ч. същия ден. „В момента, в който извършихме проверка по случая, се оказа, че няма такъв служител в РПУ-Божурище. Това ни притесни и наведе на някакви съмнения. Опитах се да се свържа с мобилния телефон, откъдето бяха обажданията, но с този телефон нямаше връзка. В 17 ч., когато беше уговорката, също не се обади никой. В 18,30 ч. ми се обадиха, че е станал инцидент с баща ми и че е зверски прегазен на околовръстното шосе в Ихтиман. Тръгнах веднага”, разказа Ирен Савова.

Когато адвокатът отива на място й се налага да чака два часа и половина следствен екип, а пътят дори не бил отцепен. Само две коли бяха заградили мястото, където беше станал инцидентът. Звъняхме многократно на 112, но нищо не беше извършено. Единственото веществено доказателство не беше иззето по съответния ред – стъкло от фар на автомобил до баща ми. Това говори или за слаб професионализъм или за умишлено укриване на доказателства, смята Савова.

Тя бе категорична, че жалбите й до прокуратурата, до полицията и съдебното производство нямат развитие. „Нищо не е проверено. Дори телефонът, от който ми звъняха. Възможно е това да няма връзка с факта, че съм адвокат на Филип Златанов, но може и да има“, коментира Савова.

Тя сподели, че има много въпросителни около прословутото тефтерче на клиента й. „Надявам се, че ще направят всичко възможно да дадат отговори на много от въпросите, свързани с досъдебното производство. Тези, които искат да правят реформите, трябва да са компетентни и познават законите“, заяви адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4840 |23.12.2014 И САС постанови 3,5 г. затвор за Филип Златанов . 52| 9797 |07.12.2014 В. Филипов към Ива Николова: Ти си лаладжийка и нищо не разбираш от „Син поток” . 8| 9872 |03.12.2014 Адв. Д. Филипова пред Фрог: ЧСИ-та продават незаконно жилища . 4| 4308 |02.12.2014 Филип Златанов бил в немилост, едвам се издържал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads