Реклама / Ads
4| 7110 |01.08.2019 НОВИНИ

Адвокатът на Кристиян Бойков пред Фрог: Прокуратурата е недоволна от вчерашното решение на съда

.
Адв. Любен Казанлиев
До колкото разбирам, прокуратурата е крайно недоволна от постановеното вчера от съда, по мярката на Иван Тодоров. Там са коментирани доказателствата. Явно, каквото и да е казала съдията, на прокуратурата не се е харесало. В момента извършват някакви действия, които нямат връзка с НПК.
 

Това каза за Фрог Нюз адв. Любен Казанлиев, който защитава Кристиян Бойков по обвинението за източване на данни от НАП, във връзка с публикуваните днес материали от досъдебното произвоство. Припомняме, че вчера съдът освободи от ареста шефа на ”ТАД Груп” Иван Тодоров.

 

Не съм чел все още протокола от вчерашното заседанието, но от колегите, които са били в съдебната зала чух, че съдиите са преценили, че доказателствата са недостатъчни да се заключи, че Иван Тодоров е причастен към извършено пристъпно посегателство, без да цитирам точно думите на съдията.

 

Мога да коментирам днешното разпространяване на информация от прокуратурата в контекста на цялостните събития. Хронологията от моя гледна точка е следната: Първо арестуваха Кристиян по обвинение, че е източил данни от критична система на държавата. После се оказа, че тя не била критична. След това го обвиниха, преди няколко дни,  че е бил хакнал сървъри на поливни системи, защото искал да полее президента и неговите гости с вода. Оказа се че нямало такава система и нямало сървър, който да може да бъде хакнат. Сега изведнъж пуснаха нова порция с някакви изрезки и извадки, които дали са събрани по реда на НПК един Господ знае. За мен прокуратурата в момента е малко непредсказуема и не смея да изказвам очаквания. 

 

Ние не сме виждали публикуваните днес материали официално като документи в кориците на делото, особено пък с коментарите под и над тях, както са дадени. Виждали сме само снимки. Това са някакви откъслечни изречения от разговори, които може да се случили, може и да не са се случили. Кой ги е водил, дали на тези снимки от камерите, тези хора водят наистина тези разговори, на този етап аз не мога да кажа. Ще трябва да се правят тепърва експертизи.

 

На мен лично никога не ми се е случвало подобно публикуване на материали от прокуратурата. До колкото коментирахме с колеги, те също смятат, че това е ненормално и не на място. Но в крайна сметка не можем да определяме ние кой какво да прави. Свободна държава сме, демократична.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4059 |31.07.2019 Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за шефа на Кристиян . 1| 4533 |29.07.2019 Собственикът на фирмата на Кристиян се прибира в България . 5| 9218 |26.07.2019 АйТи експерт: Обвинението срещу Кристиян е нелогично, то е заради амбициозен кандидат за главен прокурор . 4| 6476 |25.07.2019 Проговори шефът на Кристиян Бойков, обвинен за тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads