Реклама / Ads
3| 4242 |13.11.2014 НОВИНИ

Адвокатът на Златанов: Изчезването на тефтерчетата не е повод делото да спре

.
Филип Златанов
Изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов в никакъв случай не е повод за прекратяване на съдебното дело. Това заяви в предаването адвокатът на Златанов - Ирен Савова по БНР.
 

Дело ще има. Делото ще продължи. Няма никакво основание делото, което е в Софийския апелативен съд, да бъде прекратено. Липсата на тефтерчетата не са никакво основание за такова прекратяване.

 

Запитана дали ще спре разследването срещу Златанов след изчезването на тефтерчетата, Савова отговори: По този въпрос компетентно ще бъде държавното обвинение, би трябвало те да се произнесат. Ние нямаме информация за това какви други досъдебни производства има. Това, че има друго досъдебно производство, по което е назначено друго вещо лице, въпросният г-н Бенчев, от който са изчезнали тефтерите – ние го разбрахме от делото на 16 октомври, когато тефтерчетата трябваше да бъдат предоставени от СГП по нашето дело, да бъдат приобщени по делото и да може вещото лице по нашето дело да работи по тях. Това не беше направено. Това стана и причината да се отложи делото на 16 октомври, защото нашето вещо лице не можа да изработи експертизата поради липсата на тефтерчетата още тогава. Тогава прокуратурата заяви, че има друго досъдебно производство, по което има друго вещо лице, на което е възложено да изготви експертиза. За това на кое вещо лице са дадени веществените доказателства и кой прави експертизата – това до понеделник и на нас не ни беше ясно. Ние го научихме от медиите. Вещото лице по кое досъдебно производство работи и по това досъдебно производство какво е престъплението – това не ни е известно. Филип Златанов до момента не е викан никъде, не е давал никакви обяснения и никой за нищо не го е търсил, освен по делото, което е в съдебна фаза през САС.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4400 |13.11.2014 Иванов: Изчезването на тефтерчето е тест за България и българските институции . 11| 5079 |13.11.2014 Бенчев, от когото откраднаха тефтерчето на Златанов: Разнасям документи пеша и в градския транспорт . 13| 5689 |11.10.2014 Журналисти зовят за оставки след изчезването на Рибния буквар . 5| 6694 |09.10.2014 Топадвокатът Марковски взе под крило бедняка милионер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads