Реклама / Ads
6| 5995 |10.11.2011 НОВИНИ

Адвокати на Стависки спъват делото на Мануела

.
Днес Софийски апелативен съд отложи делото, в което Мануела Горсова обжалва решение на долна инстанция срещу застрахователя на Максим Стависки „Дженерали".
 

 

Причина за отлагането е сума от 25 хил. лева, платена преди две години от спортиста. Адвокатите на „Дженерали" я определят като дарение за болното момиче, което се отрича от защитниците на Мануела.

 

Адвокатът на семейство Горсови Любомир Георгиев обясни, че Максим Стависки е дарил само 5 хил. лв. на 31 август 2009 г., дни преди рождения ден на момичето. Останалите 20 хил. лв. са платени в изпълнение на присъдата по наказателното дело и доплащане с лихва върху главницата и не са дарение за Мануела.

 

„80 хил. е първата сума, още 10 се вдига от Върховния касационен съд и с лихвите върху тези пари той е внесъл още 10 хил. лв. Това трябва да изчисли сега вещото лице", обясни адвокат Георгиев.

 

Адвокатите имат право в определен срок да поставят допълнителни въпроси на вещото лице и на следващото съдебно заседание счетоводната експертиза ще бъде изслушана в съда.


Припомняме, че състав на Софийския градски съд отхвърли иска на момичето в кома срещу застрахователната компания на спортиста за имуществени вреди в размер на 189 000 лв. като неоснователен и недоказан.

 

„За нас решението на съда на първа инстанция е крайно несправедливо", коментира минути преди началото на заседанието бащата на Мануела - Красимир Горсов, цитиран от news.bg. По думите му, в тази сграда (съдебната палата - бел. ред.) няма друг съдия, който би повторил решението на съдия Йорданка Моллова. Горсов изрази убеденост, че всичко е на страната на дъщеря му.

 

Бащата на Мануела опроверга за пореден път информация, публикувана в медиите, от която става ясно, че фирмата застраховател „Дженерали" ще даде един милион лева за лечението на дъщеря му. Горсов обясни, че от компанията са започнали да изплащат сумите, за които се представят фактури, но това ще става до достигане на застрахователния лимит на Стависки, който е в размер на един милион лева.

 

И днес Красимир Горсов подчерта, че решението на градския съд не е мотивирано както трябва и по думите му, е лишено от смисъл. Той изтъкна, че се е срещал с изпълнителния директор на застрахователя и твърди, че проблемът не е в тях. „Те не правят спънки в делото", смята Горсов и допълни, че застрахователят ще се съобрази с решението на съда и ще плати парите, ако има такава присъда.

 

„Имат желание и в момента помагат за лечението на Мануела", потвърди още веднъж той. Горсов обясни, че компанията поема около 80% разходите за лечението на момичето през последните 2-3 месеца, а останалите пари са помощи от негови приятели.

 

Той бе категоричен, че адвокатите на Максим Стависки спъват делото и даде пример с някои от техните искания като това за психиатрична експертиза на Мануела. „Няма лекар в света, който може да я направи и те са наясно с това", изтъкна Горсов.

 

По думите му, лекарите са оптимисти. „Времето на Мануела до минута е разграфено и с нея работят много хора", обясни още бащата на момичето в кома.

 

Бащата на Мануела потвърди, че тя вече е направила няколко стъпки, но с помощта на рехабилитатор, който я държи. Това според него показва, че тя има потенциал. „Не знам кога пак ще се случи, но знам, че ще стане", изрази увереност Горсов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5420 |09.11.2011 Отложиха делото срещу "Лукойл" за декември . 5| 4932 |08.11.2011 Делото срещу Феим Чаушев влезе в съда . 9| 5102 |07.11.2011 Фалстарт на делото за касирания вот в София . 6| 4703 |01.11.2011 Тръгна делото за касиране на изборите в Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads