Реклама / Ads
1| 5413 |25.08.2009 НОВИНИ

АЕЦ "Козлодуй" с нов директор

.
Източник: източник
Димитър Ангелов е името на готвения от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй, каза на пресконференция днес министър Трайчо Трайков.
 

Трайков заяви, че Ангелов е професионалист с 28 години стаж, който е преминал 5 различни нива в йерархията, за да достигне позицията главен инженер. По думите на министъра – на проведена помежду им среща, двамата са открили общи виждания за това къде може да се търси потенциал в компанията.

В срок от 2 седмици ще има предложения за шеф и на ДКЕВР.

Frognews.bg припомня, че предишният изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов официално подаде оставка вчера. Работещите в атомната централа изразиха готовност да започнат протестни действия след приемането на оставката на техния ръководител, а от синдикалната организация в дружеството към КТ „Подкрепа” гарантираха, че дори и да се стигне до протести, това няма да се отрази на безопасната работа на централата.

За решението на Генов да се оттегли неофициално се зашумя още през миналата седмица. Като основна причина да напусне управленския си пост, Иван Генов посочва негативната оценка за неговото управление, която даде новоизбраният министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Той обвини Генов, че не е защитил максимално интересите на дружеството и заяви, че договорите за продажба на електроенергия от АЕЦ „Козлодуй" на свободния пазар не са сключени по начин, който да защитава максимално интереса на централата, респективно обществения интерес. Според Трайков проблемите са свързани с подбора на фирмите, на които е продавана електроенергия.

Печалбата, която е донесъл АЕЦ Козлодуй на държавата е 200-300 милиона лева, увеличено е производството на електроенергия в пъти. От тази година има нови четири търговци, които директно плащат в централата по цени на свободния пазар и компенсират загубите, наследени от държавата, която купува електроенергия под себестойността. В АЕЦ "Козлодуй" работи екип, който е на световно ниво и това е признато от света.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5418 |13.08.2009 Валентин Йорданов е новия директор на СДП . 0| 4809 |16.07.2009 Хванаха училищен директор с подкуп . 13| 6121 |17.02.2009 Красимир Стефанов е новият изпълнителен директор на НАП . 8| 5593 |13.01.2009 Директорът на Агенцията по рибарство и аквакултури уволнен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads