Реклама / Ads
3| 5811 |06.12.2013 НОВИНИ

Агенцията по заетостта с нов шеф

.
Досегашният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова
Камелия Лозанова – досегашният директор на Агенцията по заетостта, е освободена, а на нейно място е назначен Асен Ангелов, който преди години е работил като началник сектор и началник отдел в агенцията.
 

Смяната е извършена след съгласуване с премиера Пламен Орешарски, съобщи пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика.

За смяната на Лозанова усилено се заговори през октомври. Тя обаче отрече да има подобни рокади. Три писма са били изпратени през последните 2 години от Брюксел. Те са за пропуски в работата на директорката на Агенцията по заетостта. Първото е до министрите Томислав Дончев и Тотю Младенов, второто е адресирано до вицепремиера Зинаида Златанова. Третото писмо е получил премиерът Пламен Орешарски. В него пише, че ако няма кадрова промяна в агенцията, ще се стигне до преразглеждане на финансирането от Европейския социален фонд.

Днес начело на агенцията е назначен Асен Руменов Ангелов. Той е доктор по икономика от Стопанска академия „Д.А.Ценов" - Свищов и магистър по международни икономически отношения от Университет за национално и световно стопанство - София. Специализирал е финансов мениджмънт и анализ в Делауерски университет в САЩ. Има дългогодишен управленски опит в сферата на европейските фондове и международните проекти.

През периода 2005 - 2008 г. е заемал ръководни длъжности в Агенцията по заетостта като началник сектор „Предприсъединителни фондове" и началник на отдел „Програми и проекти". Работил е като нещатен експерт към 40-то Народно събрание на Република България в областта на синхронизацията и адаптацията на българското законодателство спрямо европейските директиви и евроинтеграционните процеси. В периода от юни 2008 г. до март 2009г. е заемал длъжността главен и административен секретар на Държавен фонд „Земеделие". Владее отлично английски език, съобщават от пресцентъра на министерство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5257 |19.11.2013 Шефът на Агенцията по заетостта: С Орешарски не сме обсъждали оттеглянето ми . 15| 5969 |11.11.2013 Прокуратурата подхваща Агенцията за бежанците и МВР . 11| 6210 |18.10.2013 Новият шеф на Агенцията по храните е Пламен Моллов . 24| 6451 |17.10.2013 5 год. затвор за бившата шефка на Агенцията по вписванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads