Реклама / Ads
25| 5888 |30.05.2013 НОВИНИ

Ахим Пост: Орешарски е десетият лидер от ПЕС в Европейския съвет

.
Пламен Орешарски Източник: Булфото
Партията на европейските социалисти поздрави БСП за формирането на правителство, ръководено от Пламен Орешарски.
 

„Новото правителство ще даде на България шанса да се възстанови на базата на три основни стълба – демокрация, икономически растеж и социална справедливост”, отбеляза генералният секретар на ПЕС Ахим Пост. Той изтъкна, че заедно с Пламен Орешарски, лидерите от ПЕС в Европейския съвет се увеличават на десет.

„Става все по-ясно, че хората в Европа са убедени, че бъдещата политическа посока трябва да се изгради на прогресивни ценности и справедливост”, добави Пост. „Имам изключителното удоволствие да поздравя и лидера на БСП Сергей Станишев, който е и президент на ПЕС”, добави генералният секретар на Партията на европейските социалисти.
От ПЕС поздравяват и новоизбрания външен министър Кристиан Вигенин.

Сергей Станишев изрази благодарността си за всички получени поздравления. „Новото правителство дава на България истински шанс да се възстанови постепенно. Можем да започнем процес на реабилитиране на институциите и на инструментите на държавността”, отбеляза Станишев. Той изрази увереност, че правителството на Пламен Орешарски ще има безупречно чувство за отговорност и неотложност.  

И председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода поздрави правителството на Пламен Орешарски. „Радвам се, че БСП пое управлението на страната и ще изведе България на верния път”, каза Свобода. Той отбеляза, че предишното правителство е разочаровало българите заради неефективната икономическа политика, недостатъчните социални мерки и незаконни дейности като например подслушването.

„България се нуждае от разумни и ефективни реформи, за да се създадат работни места и да се дадат на хората възможности. Убеден съм, че под ръководството на Пламен Орешарски България ще се върне на верния път и ще стане позитивен и силен глас в Европа”, заяви Свобода.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6540 |30.05.2013 Борисов: Даваме на Орешарски 100 дни, но да каже нещо по-конкретно . 47| 6545 |30.05.2013 Орешарски: Планираме 450 лв. минимална заплата за края на мандата ни . 74| 5826 |29.05.2013 Орешарски: Приятели ме питат що за човек приема да стане премиер сега . 36| 6930 |29.05.2013 Орешарски стана премиер с двойно гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads