Реклама / Ads
13| 7503 |19.08.2015 НОВИНИ

Ахундова: Държавата няма какво да си върне от КТБ, всичко е откраднато, целта на грабежа е реализиран

.
Вера Ахундова
В списъка с кредиторите на КТБ са показани две лица, които умишлено не са си изтеглили парите. Това , което показвате с десетките или стотиците имена с по 50 лв., това са банкови сейфове, това не са депозити или остатъци от тях. Един такъв сейф побира 12 милиона долара в 100 доларови банкноти, обясни финансовият експерт Вера Ахундова по БТВ.
 

 Ето какво още обясни тя: Списъкът  е неточен и неверен. Синдиците  на банката по принцип, в целия подход към банката, показват всички незаконни действия, невежество и ниска квалификация. Списъкът е внесен в извън работно време. Той съдържа неточности. Донесла съм списък, от който става ясно как над 100 души са кредитори с  1 стотинка, а като видите извлеченията им, това са средства гарантиран размер от 40 000 лв., към Фонда за гарантиране на влоговете, са подадени 39 999 лв. и 1 стотинка е останала. 

 

Това навежда на мисълта, че самият списък на минимално гарантираните депозити, които бяха изплатени, е тотално неверен. Освен това в оригиналният списък липсва сумата на Фонда. Интересното е, че преди два дни тя беше З млрд. и  647 млн., а с една неграмотна поправка, внесена вчера от юрист и отново с клетвени декралации на синдиците, сумата е отишла на 3 млрд. и 700 млн. лв. Шокиращото в този списък е, че първо не е направен за хора, средно интелигентни, които да се справят. 400 имена на чужд език, на латиница, не могат по никакъв начин да получат достъп до този списък, защото нямат електронни подписи и достъп до този регистър и не е оповестено в пресата, че трябва да го видят. Второ, драстично се разминават пасиви и активи на банката. Това, което виждаме са пасивите на банката, които дължат на хората. Активите им са с  1, 200 млрд. лв. повече. Тези цесии, дали са с кредитори или не, те не фигурират. Всички знакови имена и фирми, които ние обсъждахме в медиите,  не присъстват тук. Това означава елемент на окончателност на решенията.

 

Те няма да бъдат оспорвани. Фондът за гарантиране на влоговете постъпва така, както всички предишни институции-да няма истина, да няма справедливост. По никакъв начин интересите на средната класа, тази която загуби най-много от този изкуствено дирижиран казус, не бяха защитени. Тя просто беше пометена. Малко вероятно е прокуратурата да докаже тезите си. В списъка не присъстват нито цесиите, нито цесионерът. И всички цесии, за които говорихме с ПИБ и с Българска банка за развитие,  не са в този списък, те са безусловни. Става дума за свързаните с кръга Сталийски, тези, свързани с фирмата „Водострой“ и кръга ДПС.  Това означава окончателност и че няма да бъдат оспорвани, независимо от решението на САС за датата на неплатежоспособността.

 

Ние предложихме на Миленков  да се анулират служебно, по линията на това решение, всички цесии и да се върнат всички операции обратно. Но те се крият от нас. То няма какво да се прибира. Всичко е откраднато и прибрано. Държавата ще успее да продаде само 1 млрд. лв. Няма да има какво да се продава. Всичко е усвоено, прибрано и открадното. Всъщност целта на грабежа е реализиран. В началото на септември ще излезем с анализи, които се базират на документи , които показват дирижираността, сбирката на която е наредено на главен прокурор, на съдии, че държавата трябва да бъде спасена от тези, които ще вземат милиарди, ако осъдят държавата. Абсолютно всяко решение  е предписано, както и поведението в момента спрямо вложителите на Фонда. Това, което ще се случи след две седмици е , че Административният съд ще бъде залят с жалби. От 7 хиляди души, поне 5 хиляди ще обжалват.

 

Тази крадлива върхушка,  мафия, олигархия, се насочва към всеки кешовоносещ отрасъл. Това е енеретика, това са банките, това са пенсионните фондове. Защото имаме сигнали за нарушения във връзка с прехвърляния на пари към НОИ. Откраднатите пари от КТБ са 6,2 млрд. лв. В момента има 1,2 млрд.  лв.  и те почти нищо няма да съберат и да продадат. Търгът за Техномаркет е показателен. Това е все едно гледате в тавана и определяте някаква цена за обезценка. Тези няколко предприятия, които бяха предмет на апетит на няколко души, около 10-на,  вече са взети чрез цесии или с една обезценка от 97-98 % на някакъв дирижиран търг, и те ще си ги приберат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4399 |18.08.2015 Калфин: Няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи . 14| 6704 |14.08.2015 Доц. Хинков: Участниците в гонки нямат ценностна система . 14| 8590 |11.08.2015 М. Спасов: Докато Борисов е премиер, съдебна реформа няма да има . 6| 7524 |09.08.2015 Я. Станев: Нямам фондация и медии! 26 г. само помагам на Варна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads